Culpă medicală sau nepăsare? Doctorul Ștefănescu contrazice Medicina Legală/VIDEO

Culpă medicală sau nepăsare? Doctorul Ștefănescu contrazice Medicina Legală/VIDEO

Florina Bud avea aproape 22 ani când a murit, după ce a fost internată la Spitalul Municipal Caritas din Roșiorii de Vede. A lăsat în urmă două fetițe, care încă mai întreabă de mama lor, și un soț zdrobit de durere.

 Tânăra era gravidă în șase luni. S-a internat, cu dureri de burtă, la doctorul Mihai Ștefănescu, un ginecolog cu ștate vechi, șeful secției de obstetrică-ginecologie.

Începutul...sfârșitului

Potrivit familiei, deși un alt medic ginecolog, din același spital, Dragoș Caravețeanu, i-a recomandat să meargă la București, doctorul Ștefănescu a considerat că nu este cazul.
 A promis că o va ”rezolva” în două zile. Așa a și făcut...a ”rezolvat-o”... pacienta a murit, în urma unei pierderi masive de sânge, chiar dacă a fost trimisă, pe ultima sută de metri, la Alexandria.
Medicul ginecolog  Ștefănescu susține că Florina s-a prezentat la spital cu o sarcină oprită în evoluție de mult timp. Mai exact, cu fătul complet macerat. A internat-o, i-a făcut analize, iar după două zile a intervenit printr-un ”chiuretaj digital”, undeva în jurul orei 11.00.
 Apoi, starea pacientei a fost ”foarte bună” timp de câteva ore. Nimic nu părea să prevestească tragedia care avea să urmeze???
 La câteva ore după intervenție, pacienta s-a simțit rău: ” a avut brusc o stare puternică de agitație și asta a fost...nu a pierdut deloc sânge”, a declarat medicul Ștefănescu.


Ce s-a întâmplat?

A fost trimisă de urgență la Spitalul Județean din Alexandria, unde a ajuns în ȘOC HEMORAGIC GRADUL 4... mai pe înțelesul tuturor, Florina pierduse aproape tot sângele. Medicii au intervenit rapid, însă, în drum spre reanimare a intrat în stop cardio-respirator. Au încercat să o resusciteze...dar...fără succes. Florina s-a stins din viață, în liftul spitalului din Alexandria.
Varianta medicului Mihai Ștefănescu este halucinantă pentru orice specialist în domeniu. Potrivit părerii sale medicale, Florina a eliminat fătul, undeva în cursul dimineții, la toaletă. Tot acolo, a pierdut o cantitate masivă de sânge. Apoi...ca prin minune...și-a revenit. A fost chiuretată digital și, ulterior, transportată la pat...unde a fost ”bine” încă două ore... cum a fost posibil???
Brusc, s-a simțit rău și a fost trimisă la Alexandria în stare foarte gravă...inconștientă...a ajuns în mai puțin de o jumătate de oră... în șoc hemoragic gradul 4. La scurt timp, a murit.


Explicații ...inexplicabile

Potrivit concluziilor medico- legale, cauza morții este aceeași cu diagnosticul medicilor de la UPU : ”șoc hemoragic”.
Cu toate acestea, medicul de la Roșiori susține că pacienta NU A PIERDUT SÂNGE DELOC, în contradicție cu orice logică elementară: dacă ” nu a pierdut sânge deloc”, cum a ajuns la Alexandria în ”șoc hemoragic gradul 4”??? pentru că ”șoc hemoragic” presupune să se piardă sânge REPEDE ȘI MULT. Când se pierde o cantitate foarte mare de sânge într-un timp scurt, dacă nu se intervine medical, se intră în șoc hemoragic destul de repede, în nici un caz după 4,5 ore, timp în care pacientul este ”bine”.

Mai exact, varianta doctorului Ștefănescu nu se ”leagă” cu nimic...nici cu diagnosticul medicilor de la Unitatea de Primire Urgențe, nici cu concluziile medico-legale.
Având în vedere starea în care a ajuns la Spitalul Județean din Alexandria, varianta potrivit căreia Florina a fost ” bine” după chiuretaj devine inexplicabilă și pare, mai degrabă, o încercare de a denatura adevărul, decât o părere de ... specialist.
Concluziile medico legale și explicațiile medicului Ștefănescu, în acest moment, sunt într-o evidentă contradicție. Cel mai probabil, pacienta a pierdut mult sânge abia după chiuretaj, nicidecum înainte (cum spune doctorul) la primele ore ale dimineții, în toaletă...pentru că ar fi fost imposibil să mai reziste ore în șir și cu atât mai puțin să fie ”bine”.
Rămâne de văzut ce va stabili ancheta penală în acest caz și, nu în ultimul rând, dacă medicul va alege o variantă mai plauzibilă cu privire la ceea ce s-a întâmplat în secția de ginecologie a Spitalului Caritas.

Comentarii   

 
+3 #1 adriana gheorghe 15-01-2015 10:28
Medicul mihai stefanescu reprezinta o valoare in medicina romaneasca.Umil si devotat pentru pacientii sai s-a dedicat cu pasiune si multa competenza profesionala meseriei pe care o practica.Am lucrat in spitalul unde este Domnul Doctor, sunt in viata datorita dansului! care m-a salvat. ACEST OM MERITA ELOGII SI RECUNOSTINTA PENTRU MUNCA ASIDUA SI DEVOTAMENTUL SAU PROFESIONAL!
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Pensiunea - Restaurant Casa PaPaCip

Pensiunea - Restaurant Casa PaPaCip este un loc discret si retras, in care intotdeauna vei gasi un loc rezervat special pentru tine, ideal pentru un pranz sau o cina de afaceri, pentru o seara cu familia sau prietenii la preturi decente.


Citeste tot ...

Rovi's restaurant bar

Rovi's Restaurant & Bar, unde poti manca bine sau poti servi o cafea intr-o atmosfera foarte placuta si servicii fara cusur. Pentru papile si pentru spirit!


Citeste tot ...

http://b.artbetting.net/

UK Bookmaker http://f.artbetting.net
Reviw on bokmaker Number 1 in uk http://w.artbetting.net/ William Hill
Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes http://l.artbetting.net/ full information