Adevărul despre Zumba.Care sunt efectele reale ale acestui tip de mişcare?VIDEO

Adevărul despre Zumba.Care sunt efectele reale ale acestui tip de mişcare?VIDEO

În ultimii ani, Zumba Fitness a căpătat din ce în ce mai multă popularitate şi în rândul românilor. O formă de sport solicitantă, dar distractivă, Zumba îmbină principiile fitness cu ritmurile latino şi buna dispoziţie.

Aşadar, având efecte pozitive atât asupra fizicului, cât şi asupra psihicului, Zumba poate fi inclusă şi în categoria antrenamentelor mind-body.

Primele şcoli de Zumba au apărut în Statele Unite ale Americii din 1986, atunci când coregraful Beto Perez a observat cât de importantă este pentru oameni mişcarea pe ritm de dans. Astăzi, mai mult de 12 milioane de oameni din 125 de ţări fac Zumba pentru a slăbi, pentru a-şi modela corpul sau doar pentru a se menţine în formă.

Tocmai acest interes masiv pentru Zumba i-a determinat pe oamenii de ştiinţă să studieze mai mult adevăratele efecte ale acestui tip de sport asupra sănătăţii şi corpului nostru.

Unul dintre cele mai importante astfel de studii, amintit de site-ul http://www.acefitness.org, a fost condus de John Porcari şi Mary Luettgen, cercetători desemnaţi de American Council on Exercise să determine în ce măsură Zumba poate fi încadrată la capitolul fitness.

Subiecţii studiului au fost 19 femei sănătoase, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 22 de ani, toate cu experienţă în ceea ce priveşte orele de Zumba, dar cu o condiţie fizică diferită. Iniţial, fiecare dintre voluntari a realizat un test la banda de alergat pentru a i se măsură rata cardiacă maximă şi consumul de oxigen.

După această etapă preliminară, voluntarii au participat la o şedinţă de Zumba, cu o durată între 32 şi 52 de minute. Fiecare a purtat un aparat care îi monitoriza rata cardiacă şi consumul de oxigen. CONTINUARE

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Pensiunea - Restaurant Casa PaPaCip

Pensiunea - Restaurant Casa PaPaCip este un loc discret si retras, in care intotdeauna vei gasi un loc rezervat special pentru tine, ideal pentru un pranz sau o cina de afaceri, pentru o seara cu familia sau prietenii la preturi decente.


Citeste tot ...

Rovi's restaurant bar

Rovi's Restaurant & Bar, unde poti manca bine sau poti servi o cafea intr-o atmosfera foarte placuta si servicii fara cusur. Pentru papile si pentru spirit!


Citeste tot ...

http://b.artbetting.net/

UK Bookmaker http://f.artbetting.net
Reviw on bokmaker Number 1 in uk http://w.artbetting.net/ William Hill
Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes http://l.artbetting.net/ full information