Polițiștii timorați, raiul șmecherilor de duzină .Cui folosesc? Nouă...în nici un caz.

 Polițiștii  timorați, raiul șmecherilor de duzină .Cui folosesc? Nouă...în nici un caz.

De departe, cea mai penibilă scenă pe care am văzut-o în Alexandria a fost una petrecută pe stradă, în urmă cu câțiva ani, în apropiere de sediul Jandarmeriei.

 

Doi polițiști, un El și o Ea, fugeau de rupeau pământul, alergați de niște țigani. Nu am aflat niciodată cine sunt și nici nu am vrut să aflu.  Îmi amintesc doar senzația de greață amestecată cu teamă. Instinctiv, când vezi așa ceva, te gândești cam ce ai păți tu, cetățeanul fără uniformă, dacă pe polițiștii cu pistol și cătușe îi aleargă țiganii. La vremea aceea, la conducerea IPJ Teleorman se afla Iulian Ciorobescu.
Mai târziu, am înțeles cum stau lucrurile. Totul pleacă de sus. De la conducere, de la sistem, de la legi... Un polițist plătit să apere liniștea și ordinea publică, oricât de pasionat ar fi de meserie, nu poate face nimic dacă este timorat.
Din fericire, pe la noi lucrurile s-au mai schimbat. Au apărut dosare penale în ”portofoliul” unor șmecheri locali, politicieni aflați la putere... alții au rămas fără permise de conducere, deși plimbau telefonul pe sub nasul agenților, încercând să le arate că... o rezolvă. Nu au rezolvat-o. Iar dacă au încercat să sară calul, s-au ales cu dosar penal pentru ultraj.
Am văzut anul trecut, la tv, niște iubitori de animale care, deranjați de poliție când băteau niște hingheri, s-au dat la băieții în uniformă. Un ciudat stătea frunte în frunte cu un agent de poliție, strigând ceva de genul "Și ce-o să-mi faci, mă?".

Mi-am adus aminte și de polițistul ăla care a cedat nervos și a bătut o fetișcană schizofrenică de 13 ani, pe care o reținuse de 20 de ori, fiind eliberată de fiecare dată, și care era implicată într-o crimă. A rămas pe drumuri.

La Ploiești, un dement care arunca cu pietre în trecători de pe casă, a aruncat cu acid sulfuric într-un polițist. Ars pe față și pe braț, polițistul a ajuns la Chirurgie Plastică, iar dementul s-a ales cu dosar pentru ultraj.

Și e ceva în neregulă cu toate chestiile astea. Cumva, polițistul român a ajuns prostul satului. Dacă bate, că de ce bate. Dacă împușcă, că de ce impușcă. Dacă face dosar vreunui șmecher, își ia amenințări cât cuprinde și dă cu subsemnatul pentru că și-a  permis să deranjeze un ... nederanjat...
Numai interlopii și infractorii îl plac. Lor le convine existența polițistului timorat, cenzurat de o mentalitate comunistă, o lege tâmpită și un stat cretin.

Imaginați-vă cele trei faze de mai sus, dar in SUA, Germania sau Anglia.
Iubitorul de animale ar fi mâncat o bătaie cruntă, ar fi fost urcat într-o dubă, legat, dus direct în fața unui judecator și condamnat la minim 6 luni de inchisoare pentru ultraj.
Polițistul bătăuș n-ar fi avut pe cine să bată, pentru că schizofrenica aia mică ar fi fost internată de mult.
Ăsta care a aruncat cu acid sulfuric într-un polițist de la trupele speciale n-ar fi fost acuzat de ultraj. Ar fi fost mort, ciuruit pe loc de colegii mascatului.
Da, printre polițiști avem și șpăgari, și cretini, și bețivi, și șantajiști, și lideri de grupări interlope. Avem și incompetenți ajunși în Poliție pe pile, care nu știu nici pe ce lume sunt. Dar nu putem să-i lăsăm pe toți polițiștii, inclusiv ăia buni, în stadiul ăsta, cu atât de puțină protecție legislativă, mai ales în cazul infractorilor violenți și al șmecherilor care îi sfidează  când încearcă să aplice legea.
Că nu zice nimeni că e ok ca un polițist să-i tragă un pumn în gură lui Sorin Ovidiu Vântu, pentru că a furat bani prin bănci. Dar în cazul unuia care agită o armă, care a înjunghiat un om, care a lovit un ofițer sau subofițer, dați-i voie polițistului  să-l bată ca pe covor și să-i tragă un glonț in cap daca se vaită că-l doare.
Altfel, suntem singuri in fata invadatorilor: șmecheri de duzină, interlopi de carton, cuțitași de serviciu. 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Pensiunea - Restaurant Casa PaPaCip

Pensiunea - Restaurant Casa PaPaCip este un loc discret si retras, in care intotdeauna vei gasi un loc rezervat special pentru tine, ideal pentru un pranz sau o cina de afaceri, pentru o seara cu familia sau prietenii la preturi decente.


Citeste tot ...

Rovi's restaurant bar

Rovi's Restaurant & Bar, unde poti manca bine sau poti servi o cafea intr-o atmosfera foarte placuta si servicii fara cusur. Pentru papile si pentru spirit!


Citeste tot ...

http://b.artbetting.net/

UK Bookmaker http://f.artbetting.net
Reviw on bokmaker Number 1 in uk http://w.artbetting.net/ William Hill
Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes http://l.artbetting.net/ full information