„Te rog, ai grijă, puştiule, te iubesc!” DESTINUL TRAGIC al lui Andrei, românul din AVIONUL MORŢII

„Te rog, ai grijă, puştiule, te iubesc!” DESTINUL TRAGIC al lui Andrei, românul din AVIONUL MORŢII

„Te rog, ai grijă, puştiule, te iubesc!”, acestea au fost ultimele cuvinte pe care sora lui Andrei Anghel i le-a spus înainte ca acesta să se urce în avionul morţii.

I-a răspuns că va fi bine, însă nu a putut să îşi ţină promisiunea. După câteva ore, destinul său, pe care familia îl vedea strălucit, s-a încheiat tragic, pe un câmp din estul Ucrainei, unde românul, iubita sa şi alţi 296 de oameni nevinovaţi şi-au găsit sfârşitul într-un război care nu era al lor. „Încă sper că mă voi trezi din acest coşmar şi că el va fi aici”, a spus sora lui Andrei, într-un interviu acordat City News Toronto.

Andrei Anghel avea 24 de ani, emigrase împreună cu familia în Canada pe când avea 8 ani şi se întorsese în România, la Cluj, unde studia medicina.

„Era unul dintre cei mai buni oameni pe care i-am cunoscut. Putea să facă glume pe seama oricărui lucru, în special pe seamă mea. Şi e frăţiorul meu mai mic însă m-am simţit mereu ca soră mai mică... e mai înalt decât mine încă din clasă a 6-a şi de atunci eu am fost sora mai mică, nu conta că eram mai mare...   Era foarte fericit şi iubea viaţa şi tot ce ţinea de ea şi dorea să schimbe lumea, să devină medic. Era un om extraordinar. Îi plăcea să ajute oamenii şi când era în liceu a făcut una dintre acele excursii umanitare în Costa Rica sau ceva de genul şi a locuit în junglă cu oamenii şi îi ajuta cu treburile zilnice...Iubea oamenii şi dacă îi putea ajuta o făcea...", a le-a spus Alexandra Anghel jurnaliştilor de la City News Toronto.

Ultima oară au vorbit chiar înainte ca Andrei să se urce în avionul care îl va fi dus spre moarte. „Încă sper că mă voi trezi din acest coşmar şi că el va fi aici. Am vorbit cu el chiar înainte de a se urca în acel avion, când era la aeroport şi era atât de entuziasmat că plecă”, a povestit Alexandra Anghel. Ultimele cuvinte pe care i le-a spus: „Te rog ai grijă, puştiule, te iubesc! Şi el a promis că va fi bine şi că toţi ne facem griji degeaba, că doar pleacă în vacanţă şi se va simţi minunat şi că-mi va cumpăra un pahar drăguţ pentru shot-uri. Urăsc să vorbesc despre el la trecut, e atât de ciudat”.

Andrei pleca în Asia împreună cu iubita sa. Se cunoşteau din primul an de facultate şi deşi profesorii său sustin că mergeau la un congres medical în Australia, familia spune că îşi pregătiseră şi o vacanţă.
 
„Se cunoşteau de când a început şcoala acolo, dar erau împreună de în jur de un an. Erau încântaţi de această vacanţă, doreau să facă plimbări, căţărări... nu ştiu... îi plăceau foarte mult activităţile în aer liber.  Nu ştiam foarte multe detalii despre excursie. Ştiam că merg, el era foarte entuziasmat că va pleca. Era foarte ocupat cu examenele, aşa că nu am apucat să stăm de vorbă despre ce va face acolo exact, mi-a dat doar nişte date când pleacă şi când se întoarce şi a zis că vom comunica pe Skype în curând, dar nu am mai apucat”, a mai spus Alexandra Anghel jurnaliştilor de la City News Toronto.
 
Cum a aflat familia de tragedie

Alexandra nu s-a gândit o clipă că fratele său avea să-şi găsească sfârşitul în urma accidentului aviatic din Ucraina. Văzuse la televizor, în treacăt, ştirea, dar a crezut că este vorba despre avionul Malaysian Airlines dispărut în urmă cu câteva luni şi a crezut că a fost găsit. „O prietenă de-a lui de la şcoală m-a întrebat pe Facebook dacă ştiu dacă erau sau nu în acel avion şi i-am spus că nu ştiu sigur. Ultima oară când vorbiserăm mi-a spus că îmi va da mesaj când ajunge în Bali şi nu eram sigură dacă au facut escală undeva sau ce făceau. Dar am întrebat-o dacă vrea sa-mi întreb părintii şi părea foarte agitată şi am întrebat-o de ce şi mi-a spus căa un avion s-a prăbuşit. Văzusem şi eu ştirile dimineaţa, în treacăt, dar am crezut că era, de fapt, celalalt avion Malaysian Airlines şi ca îl găsiseră”, a povestit sora studentului român. Şi-a sunat imediat mama şi a întrebat-o la ce oră decolase şi i-a spus că în jurul prânzului. Ulterior, aceeaşi prietenă i-a dat vestea tragică.

Şi mama lui Andrei a povestit cum a aflat de moartea băiatului său. "Am vazut vestile la televizor, n-am facut nicio legatura cu avionul cu care pleca el, nici nu ne-am gandit. Fiica mea a primit apoi tot feluri de mesaje pe Facebook de la prietenii din Cluj. Era copilul pe care orice mama si l-ar fi dorit”, a declarat mama studentului, care a spus că Andrei va fi înmormântat în Canada,  potrivit stirileprotv.ro.

Povestea lui Andrei, prezentată în toată presa din Canada

Presa din Canada acordă spaţii largi poveştii lui Andrei Anghel. Site-ul ctvnews.ca a difuzat şi el un interviu cu Alexandra, sora mai mare a lui Andrei.

La rândul său, tatăl lui Andrei, Sorin A, a dat şi el o declaraţie, prin telefon, publicaţiei Huffington Post în care spune că fiul său pleca în vacanţă în Bali cu prietena sa. „Am auzit că zborul a fost doborât. Mai târziu am primit confirmarea oficială, de la poliţia din Durham, că el se afla în acel avion”, a declarat Sorin A pentru publicaţia amintită.

„Toţi care l-au cunoscut ştiu că era o persoană foarte amabilă, foarte foarte bună. Ne va fi foarte dor de el”, a încheiat Sorin Anghel, vizibil emoţionat., scrie presa canadiană.

Mama lui Andrei a povestit cum a aflat de moartea băiatului său. "Am vazut vestile la televizor, n-am facut nicio legatura cu avionul cu care pleca el, nici nu ne-am gandit. Fiica mea a primit apoi tot feluri de mesaje pe Facebook de la prietenii din Cluj. Era copilul pe care orice mama si l-ar fi dorit”, a declarat mama studentului, care a spus că Andrei va fi înmormântat în Canada,  potrivit stirileprotv.ro.

Premierul Canadei Stephen Harper, a mers la familia lui Andrei pentru a le transmite condoleanţele sale.

Andrei Anghel, care avea cetăţenie româno-candiană, trăia cu familia sa în Canada de la vârsta de 8 ani, locuia la Ajax, în estul localităţii Toronto, scrie presa canadiană. El a studiat la Liceul Ajax din Toronto şi la Universitatea Waterloo, iar apoi s-a înscris la Universitatea de Medicină din Cluj. Bunica lui Andrei trăieşte în România, mai spune presa canadiană.

gandul.info

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Pensiunea - Restaurant Casa PaPaCip

Pensiunea - Restaurant Casa PaPaCip este un loc discret si retras, in care intotdeauna vei gasi un loc rezervat special pentru tine, ideal pentru un pranz sau o cina de afaceri, pentru o seara cu familia sau prietenii la preturi decente.


Citeste tot ...

Rovi's restaurant bar

Rovi's Restaurant & Bar, unde poti manca bine sau poti servi o cafea intr-o atmosfera foarte placuta si servicii fara cusur. Pentru papile si pentru spirit!


Citeste tot ...

http://b.artbetting.net/

UK Bookmaker http://f.artbetting.net
Reviw on bokmaker Number 1 in uk http://w.artbetting.net/ William Hill
Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes http://l.artbetting.net/ full information