Ei nu trebuie să rămână anonimi. O elevă din Alexandria, triplă campioană națională la șah.FOTO

Ei nu trebuie să rămână anonimi. O elevă din Alexandria, triplă campioană națională la șah.FOTO

Este clasa a V-a, are 11 ani, și deja este triplă campionă națională la…șah.

Îi bate la șah nu numai pe vecinii și pensionarii din parc, ci și pe toți contracandidații de la competițiile la care participa.

Este elevă la școala Stefan cel Mare (școala 3) Alexandria, județul Teleorman, iar colegii au poreclit-o, nepeiorativ, Cyborg, pentru că are o memorie incredibilă și poate face calcule complexe, precum și rapid, terminând prima lucrările la matematică, fiind inițial suspectată de colegi și profesori că are rezolvările scrise pe coperțile caietelor de teza.

Ei nu trebuie să rămână anonimi. O elevă din Alexandria, triplă campioană națională la șah.FOTO

Malina are un blog unde își povestește experiențele competiționale, și cazul ei a fost prezentat și de postul de televiziune Digi24

Pe lângă matematică, Mălina Andreea are și alte pasiuni. Îi place să picteze, să deseneze, să facă exerciții. De altfel, a fost obligată să renunțe la una dintre activitățile preferate, din lipsă de timp.

„Mie îmi mai place foarte mult să merg pe role, sunt pasionată de volei… Eram căpitanul echipei la volei, dar mi-am dat seama că nu pot face două lucruri în același timp, iar antrenorul mi-a zis să aleg. Și el era convins că o să aleg volei, dar am ales șahul”, povestește Mălina.

De asemenea, fetița spune cum pasiunea pentru șah a descoperit-o încă de la grădiniță.

De altfel, alexăndreanca supradotată s-a calificat la Campionatul mondial de șah din Africa de Sud și la campionatul European de șah din Georgia.

Felicitări!

by Idei si Subterfugii

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Pensiunea - Restaurant Casa PaPaCip

Pensiunea - Restaurant Casa PaPaCip este un loc discret si retras, in care intotdeauna vei gasi un loc rezervat special pentru tine, ideal pentru un pranz sau o cina de afaceri, pentru o seara cu familia sau prietenii la preturi decente.


Citeste tot ...

Rovi's restaurant bar

Rovi's Restaurant & Bar, unde poti manca bine sau poti servi o cafea intr-o atmosfera foarte placuta si servicii fara cusur. Pentru papile si pentru spirit!


Citeste tot ...

http://b.artbetting.net/

UK Bookmaker http://f.artbetting.net
Reviw on bokmaker Number 1 in uk http://w.artbetting.net/ William Hill
Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes http://l.artbetting.net/ full information