Connect with us

Evenimente

Holocaustul, temă minoră pentru AUR, cea mai mare atrocitate din istoria Europei, pentru toți ceilalți.

Publicat

de

Holocaustul este considerat cel mai mare genocid al tuturor timpurilor.

Se estimează că, într-un deceniu, au fost omorâţi în jur de 11 milioane de oameni.

Nu la fel consideră și partidul apărut peste noapte în Parlamentul României, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), catogat ca extremist, al cărui scop principal este să creeze haos, în timp ce mimează patriotismul și servește interesele Rusiei.

Tragedie Holocaust Stiri Totalimpact Teleorman

Despre Holocaust, AUR a transmis, într-un comunicat oficial, că „este o temă minoră”, declarație care generat reacții în lanț de revoltă, mai ales din partea familiilor celor care au fost uciși atunci cu o cruzime greu de imaginat. Cea mai mare atrocitate din istoria Europei a ucis peste un milion de copii, devenind fără echivoc definiția cruzimii absolute din cel de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit istoricilor care au studiat evenimentele, „uciderea în masă a civililor europeni, între 1930 şi 1940, este punctul de referinţă al discuţiilor de astăzi despre memorie şi piatra de temelie a eticii împărtăşite de europeni.
Birocraţiile Germaniei naziste şi ale Uniunii Sovietice au transformat vieţile individuale în moarte în masă, persoanele umane în cote care urmau să moară. Sovieticii şi-au ascuns împuşcările în masă în păduri întunecoase şi au falsificat arhivele regiunilor în care au înfometat oamenii pînă la moarte. Naziștii au avut lucrători-sclavi care să îngroape şi să ardă trupurile evreilor, victime pe ruguri uriaşe.
A doua parte foarte importantă a Holocaustului este uciderea în masă prin împuşcare în Polonia de Est şi în Uniunea Sovietică. A început cu împuşcarea, de către SS Einsatzgruppen, a bărbaţilor evrei, în iunie 1941, urmată de uciderea femeilor şi a copiilor evrei, în iulie, şi exterminarea întregii comunităţi evreieşti, în august şi septembrie.

La sfîrşitul anului 1941, germanii (împreună cu trupele locale auxiliare şi cu trupele române) au omorît un milion de evrei din Uniunea Sovietică şi Ţările Baltice. Este echivalentul numărului total de evrei ucişi la Auschwitz în timpul întregului război.
Pînă la sfîrşitul lui 1942, germanii (iarăşi, cu sprijin local consistent) au împuşcat alţi 700.000 de evrei, iar populaţiile de evrei sovietici de sub controlul lor au încetat să mai existe”.