Connect with us

Știri

Se schimbă Codul Rutier!

Publicat

de

Sancțiuni mai mari și permis suspendat pentru mai multe fapte care erau sancționate doar cu amendă.

Guvernul României a aprobat astăzi Ordonanța de Urgență care modifică și completează mai multe articole din Codul Rutier.

Comportamentul agresiv în trafic va fi sancționat cu amenzi cuprinse între 580 și 725 de lei și suspendarea permisului pentru 30 de zile.

Dacă ați provocat un accident, amenda poate ajunge la peste o mie de lei și permisul vă este suspendat pentru 60 de zile.
Cei care circulă nejustificat pe banda de urgență a autostrăzii vor plăti o amendă mai mare, de la 580 lei, valoarea de până acum, la 2900 lei, iar punctele de penalizare vor fi înlocuite cu suspendarea permisului pentru 90 de zile.

Circulația pe contrasens va fi sancționată cu suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 120 de zile.

Pentru șoferii care nu respectă regulile la trecerea la nivel cu calea ferată,
sancțiunea de suspendare a permisului va crește de la 90 de zile la 120 de zile.

Conducătorii auto depistați în timpul unei depășiri nepermise vor fi sancționați cu amenzi de peste o mie de lei și vor rămâne 60 de zile fără permis. Dacă în urma depășirii a fost provocat și un accident, amenzile cresc până la 2.900 de lei, iar permisul va fi suspendat 90 de zile.

Neacordarea de prioritate se va sanctiona cu 1.160 lei și suspendarea permisului pentru 60 de zile, iar dacă duce și la producerea unui accident cu pagube materiale, amenzile urcă până la 2.900 de lei și reținerea permisului pentru 90 de zile.

Depășirea vitezei legale cu peste 70 km/h vă vă lăsa fără permis pentru 120 de zile.

Pentru șoferii care circulă sub influența băuturilor alcoolice, perioada de suspendare a permisului se mărește cu 30 de zile.

Cei care și-au luat permisul de conducere într-o altă țară, dar încalcă regulile în România și primesc o condamnare penală, nu vor mai avea voie să conducă pe drumurile publice din România.