Connect with us

Știri

Hoții de la Primăria Mîrzănești au spart seiful cu toporul instituției, în timp ce polițiștii filau în altă parte/VIDEO

Publicat

de

Primăria Mîrzănesti a fost prădată de hoți, în noaptea de vineri spre sâmbătă.
S-au furat tablete, laptop-uri și bani, însă hoții nu au apucat să se bucure de captură.
În mai puțin de două ore au fost prinși, după ce mașina în care se aflau a fost blocată în trafic de polițiști.
Tot ce furaseră de la primărie se afla în autoturism.

Cum a început povestea?

Cel mai tânăr dintre hoți a pus ochii pe Primăria Mîrzănești, la începutul săptămânii, când a venit în comună la înmormântarea unui unchi, ocazie cu care a făcut mai multe drumuri la instituție, pentru diverse documente.
Așa a observat ca există încasări la serviciul Impozite și Taxe, plus mai multe echipamente electronice care ar fi putut fi valorificate rapid.
Împreună cu „asociații”, a fost pus la cale un plan pentru noaptea de vineri spre sâmbătă, mizând pe faptul că în weekend nu se lucrează și furtul ar fi fost despoperit abia luni.
Socoteala de acasă, însă, nu s-a potrivit cu cea din târg.
Ce nu știau hoții este faptul că erau filați de polițiști, după ce, la începutul lunii ianuarie, dăduseră alte două spargeri, în zona 13 septembrie din București și în Giurgiu.
Așa se explică faptul că au fost prinși atât de repede după ce au spart Primăria Mîrzănești.
În noaptea respectivă, hoții au lăsat mașina cu care cărau prada la zeci de metri distanță de locul faptei.
Polițiștii care deja îi aveau în atenție, observând mașina suspectă în zonă, au fost convinși că suspecții vor da atacul la magazinul Profi, aflat în imediata apropiere a autoturismului.
După ce au pândit zona, fără succes, polițiștii și-au dat seama că, de fapt, suspecții au acționat în altă parte.
Așa au ajuns la Primăria Mîrzănești, pe care au gasit-o devalizată.
În timp ce polițiștii pândeau în zona magazinului Profi, cei patru indivizi filați spărgeau seiful primăriei chiar cu toporul instituției, găsit printre sculele folosite la diverse lucrări.
Au intrat în primărie după miezul nopții, prin spate, forțând o ușă de termopan, și au ieșit în jurul orei cinci dimineața, timp în care cotrobăit în toate birourile și-au luat tot ce se putea lua.
După ce s-au dumirit unde actionaseră, de fapt, hoții, polițiștii au pus la cale un plan din care cei patru indivizi nu aveau cum să mai iasă.
În mai puțin de două ore, autoturismul cu care circulau hoții a fost blocat în trafic, în județul Giurgiu, iar asupra lor au fost găsite toate bunurile furate.
„Long story short”, cum s-ar spune.
Trecând peste confuzia organelor polițienești, putem afirma, cu certitudine, ca operațiunea a fost un succes.
Cei patru hoți care au dat lovituri în trei județe au vârste diferite, de la 21 de ani, cel care a descoperit că Primăria Mîrzanesti ar fi o pradă bună, până la 43 de ani.