Connect with us

Știri

Prefectura Teleorman iese la protest.

Publicat

de

Sindicatul ,,Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică, declară greva de avertisment în toată țara.

Potrivit președintelui sindicatului „Egalitatea, Cosmin Ionuț Enescu ,
la această acțiune vor participa 1500 salariați prin încetarea colectivă și voluntară a lucrului în data de 10 februarie 2022, orele 10.00- 11.00, la sediul lnstituției Prefectului din județele afiliate.
Deși Prefectura Teleorman nu este afiliată acestui sindicat, funcționarii instituției susțin acest demers și se vor alătura colegilor din țară.

„Solicităm modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat.
Considerăm că salarizarea personalului din cadrul instituțiilor prefectului ar trebui să fie la nivelul funcțiilor publice de stat, având în vedere că instituția pefectului este un organ de control al activității autorităților publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate. În prezent, un funcționar public din instituția prefectului are un salariu mult mai mic decât un funcționar public din consiliul județean, primării și servicii publice deconcentrate. Funcțiile publice din instituțiile prefectului ar trebui să fie asimilate funcțiilor publice de stat, întrucât în desfășurarea activității lor, funcționarii publici reprezintă și apară interesele statului, fapt prevăzut de Constituția României”, a declarat președintele sindicatului „Egalitatea”, Cosmin Ionuț Enescu.