Connect with us

Politică

Boschetăreala din Parlament a generat violențe și circ în toată țara.

Publicat

de

Scenele din Parlamentul României, când George Simion a sărit la gâtul ministrului Virgil Popescu, pentru că l-a făcut rus, sunt deja virale. Nu doar în România, peste tot.
Pe scurt, Simion a fost la un pas de a-i da un cap în gură ministrului liberal, pentru că i-a zis de Putin la tribuna Parlamentului.
După acest incident, parlamentarii au hotărât să mai taie din posibilitatea de a fi creat un circ public, pe sute de milioane de lei, pentru că atât câștigă un parlamentar, aprox. 8000 de euro pe lună, fonduri complete.
Astfel de măsuri ar fi trebuit introduse de mult timp, încă de la primele manifestări ale celor din AUR.
Deși o mare parte dintre români se hrănesc cu pâine goală și circ, pentru că atât le-a mai rămas, scenele de violență și comportamentul golănesc pe care le vedem promovate chiar de la tribuna Parlamentului au devenit un fenomen periculos, bine implementat în percepția publică.
Încă de la început, AUR a promovat acest gen de politică, după ce a înțeles că boschetăreala din suburbii aplicată la nivel înalt va aduce popularitate, ceea ce s-a și întâmplat.
Coincidență sau nu, de când a apărut acest partid în Parlamentul României și a făcut un act de mândrie din umilințe, jigniri și agresiuni de tot felul, în România au apărut din ce în ce mai multe scene asemănătoare, pe stradă, în trafic, în școli și în instituțiile publice.
Pentru că violența promovată direct din Parlament nu face decât să încurajeze astfel de scene, pe modelul „dacă ăia din Parlament nu pățesc nimic, înseamnă că putem și noi”.
După ultima prestatie a lui Simion, s-a hotărât schimbarea regulamentui în Parlamentul României. Se propune interzicerea live-urilor în timpul ședințelor, evacuarea parlamentarilor necivilizați, diminuarea indemnizației și retragerea beneficiilor pe care le au aleșii noștri, cum ar fi mașinile și consilierii de la cabinete.
Cum era de așteptat, la aflarea veștii, Simion a luat foc. Cel mai mult l-a supărat interzicerea live-urilor pe facebook, motivând că se interzice transparența.
Având în vedere că un parlamentar ajunge să primească din bani publici cam 40.000 de lei lunar, am putea spune că decizia de a interzice circul în Parlament este una corectă.
Sunt mulți bani, domnilor, iar filmatul și boschetăreala nu fac parte din fișa postului. Nu asta trebuie să facă un parlamentar, fie el rus sau european, ultraș sau absolvent de studii superioare reale.
Rostul parlamentarilor este să facă legi bune pentru popor.
Pâine goală și circ putem avea și gratis, nu pe 8000 de euro lunar, cât încasați fiecare dintre voi pentru a lua decizii care ne dictează viața.