Connect with us

Evenimente

Drumul județean Alexandria-Cernetu face noi victime. Consiliul Județean, responsabil de nesemnalizarea curbelor/Foto

Publicat

de

Un șofer a fost la un pas de de o tragedie, astăzi, după ce mașina pe care o conducea a ratat o curbă la dreapta, nesemnalizată.

Administratorul drumului public este Consiliul Județean Teleorman, prin direcția tehnică din cadrul instituției, compartiment care este direct responsabil de semnalizarea corectă a tronsoanelor de drum din afara localității, conform legii, atunci când vorbim despre un drum județean, cum este acesta.
Un nou accident a avut loc, miercuri, în jurul orei 12.00, pe DJ 504, Alexandria-Cernetu.
Un șofer de 70 de ani s-a răsturnat cu mașina pe câmp, după ce a ratat o curbă la dreapta care era nesemnalizată, cum este, de altfel, tot acest tronson de drum, unde curg accidentele pe bandă rulantă.
Din fericire, pentru că circula cu viteză redusă, șoferul s-a ales cu răni ușoare și nu a mai fost nevoie de transportarea lui la spital.
Din păcate, astfel de cazuri se pot întâmpla din nou și pot avea consecințe mult mai grave, doar pentru că administratorul drumului, Consiliul Județean Teleorman, are treburi mai importante decât viața teleormănenilor.
Conform procedurii, persoanele care au avut de suferit din cauza funcționarilor incompetenți de la Consiliul Județean Teleorman, au dreptul de a depune o plângere, prin care sesizează poliția cu privire la faptul că acea curbă este nesamnalizară, fapt care a dus la producerea autoaccidentării și, de asemenea, se pot adresa instanței de judecată pentru daune morale și materiale.
Așteptăm cu interes sancțiunile din partea organelor abilitate, așa cum prevede legea în cazurile în care indiferența celor care ar trebui să se preocupe de siguranța rutieră este crasă și pune în pericol viețile oamenilor.