Connect with us

Știri

Gabriel Florea, afaceristul care a donat județului bustul scriitorului Marin Preda, se revoltă: „Mă ocup eu de realizarea unui nou bust. Autoritățile să facă altceva cu banii, în interesul cetătenilor”

Publicat

de

Gabriel Florea, afaceristul din Alexandria care a donat trei busturi ale personalităților reprezentative pentru Teleorman, inclusiv cel al scriitorului Marin Preda, se arată revoltat de propunerea autorităților județene cu privire la realizarea unui nou bust, la costuri de zeci de ori mai mari.

Gabriel Florea se oferă public să suporte toate costurile unei noi lucrări, cu condiția ca suma propusă de autorități pentru realizarea unui nou bust, aproximativ 60.000 euro, să fie folosită acolo unde este cu adevărat nevoie.
„Nu pot să nu mă revolt și să mă întreb, în același timp, dacă autoritățile ne sfidează, râd de noi sau pur și simplu ne prostesc în față.
Domnilor, eu, Gabriel Florea, am donat Muzeului Județean Teleorman trei busturi ale personalităților care fac cinste județului nostru. Unul dintre ele este bustul marelui Marin Preda.
Gestul meu a fost pur și simplu unul dezinteresat, pur patriotic, din dragoste pentru Teleorman, județul care a dat țării personalități cu care ne mândrim și ale căror opere vor dăinui în viitor.
Nu îmi puteți spune mie, cetățean al acestui oraș, că veți realiza un alt bust, cu un cost de zeci de ori mai mare.
Este absurd! Dacă doriți cu adevărat încă o lucrare care să reprezinte cultura teleormăneană, mă ofer VOLUNTAR pentru realizarea acesteia, fie ea și încă un bust al marelui Marin Preda.
Voi suporta toate costurile. În schimb, cer un singur lucru: cheltuiți cei 60.000 euro în interesul direct al cetățenilor!
Sunt multe probleme în județ care au nevoie de bani pentru rezolvare. Această sumă o puteți folosi acolo unde contează.
De costurile pentru realizarea unui nou bust al scriitorului Marin Preda mă ocup eu. Cu drag”, a precizat afaceristul intr-o postare publică.
Reamintim cititorilor faptul că la nivelul Consiului Județean Teleorman a izbucnit un scandal care a generat multe reacții publice.
În proiectul propus de președintele CJ, Adrian Gîdea, se regăseau sume nejustificat de mari care ar fi urmat să meargă către Centrul Cultural Teleorman, instituție finanțată din bugetul județean și condusă, până de curând, de Elena Popa, celebra directoare care a încasat două salarii de la stat, în același timp.
Din bugetul pe care consilierii PSD ar fi dorit sa îl voteze cu două mâini, 300.000 lei, adică 60.000 euro, echivalentul unui apartament cu trei, patru camere, ar fi fost cheltuiți pentru realizarea unui bust al scriitorului Marin Preda.
Liderul consilierilor județeni ai PNL, Florin Titiriscă, susține că liberalii nu vor vota așa ceva, pentru că suma cerută este exagerat de mare.