Connect with us

Știri

Încă o societate „căpușă” finanțată de Consiliul Județean Teleorman. Activiști de partid plătiți cu bani de la buget, degeaba.

Publicat

de

Scandalul pe bugetul județului continuă.
Mâine, 17 februarie, va avea loc o nouă ședință pentru aprobarea proiectului de buget propus de președintele CJ, Adrian Gîdea, care se anunță cu „scântei”.
Scandalul interminabil are la bază refuzul consilierilor liberali de a juca după cum cântă președintele PSD & compania, nu pentru că doresc să blocheze proiectele primarilor pesediști, așa cum se plâng ei, ci pentru că mulți bani din bugetul județean erau gata pregătiți să meargă spre societăți „fantomă” finanțate de Consiul Județean.
După Centrul Cultural Teleorman, condus de celebra directoare care a încasat două salarii în același timp, unde se dorea un buget enorm, degeaba, iată că pe piața teleormaneană își face apariția o noua societate care are nevoie de bani mulți. Nu este nouă, dar de apărut în atenția publică a apărut abia acum, după ce consilierii județeni liberali au luat la bani mărunți proiectul de buget care le era servit.
Societatea care căpușează bugetul județului a fost înființată în anul 2007 și denumită, pompos, „Centrul de management al apei”.
Teoretic, funcționează în Turnu Măgurele și ar trebui să se ocupe de promovarea şi reprezentarea intereselor comune ale autorităţilor locale din judeţ pe probleme de managementul apei în raport cu organizaţii neguvernamentale, cu autorităţi locale şi regionale din alte ţări, precum și cu instituții și organisme internaționale.
V-ați pierdut, nu-i așa?
Ei bine, în realitate, această societate nu prea face nimic.
Judecând după angajații care lucrează acolo, cinci la număr, pare mai degrabă o remunerație din bani publici pentru activiștii PSD.
După 30 de ani la conducerea județului, aparatul de partid a ajuns să fie bine plasat, peste tot.
Această practică se regăsește și la Primăria Alexandria, campioană la plăți către societăți căpușă, finanțate de la buget, unde propaganda de partid muncește cu spor, în timpul programlui, în interesul politic al PSD.
Revenind la societatea de la Turnu Măgurele, aflăm că angajații au salarii cuprinse între 3300 lei și 7150 lei, peste media județeană, că doar e de la stat.
Pe aici și-a făcut veacul și comisarul șef de la Garda de Mediu Teleorman, Dana Banu, cunoscută pentru dragostea ei față de PSD.
Cum conduce Garda de Mediu, se vede peste tot în județ, în special la Brânceni și Smîrdioasa, unde se ard plastice și cauciucuri pe stradă, fără nici un deranj.
Așadar, avem de-a face cu un scandal pe buget, nu pentru că nu doresc liberalii să înflorească primăriile PSD, ci pentru că, în fiecare zi, se mai descoperă câte o metodă de „sifonare” a banului public, ceea ce i-a scos din minți pe cei care erau obișnuiți să nu dea socoteală pentru felul în care folosesc puterea dată de votul teleormănenilor. Așteptăm cu interes noi „descoperiri” și sperăm că, în final, astfel de practici vor fi taxate de votanți sau organele de cercetare penală. Nu neapărat în ordinea asta.