Connect with us

Știri

Șoferul fugar de la Smîrdioasa, găsit acasă, sub pat, a fost reținut pentru 24 are. Se va propune arestarea pentru 30 de zile.

Publicat

de

Un tânăr de 20 de ani din localitatea Smîrdioasa a băgat în spital o femeie și un copil, în urma unui accident rutier produs miercuri seară.

Șoferul a ieșit de pe o stradă laterală, cu farurile stinse, a lovit un autoturism care circula regulamentar, condus de o femeie, apoi a fugit de la fața locului.
Era băut si nu avea permis, așa că a hotărât să…dispară, cu mașină cu tot.
Polițiștii l-au găsit acasă, ascuns sub pat.
Aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0, 19 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pentru că a produs un accident cu victime, în timp ce conducea mașina băut și fără permis, apoi a părăsit locul accidentului, tânărul a fost reținut de pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
„În timp ce o femeie în vârstă de 40 de ani, din județul Teleorman se deplasa pe DN 51 pe raza localității Smârdioasa, autoturismul condus de aceasta a fost lovit și proiectat de un alt autoturism, care după producerea impactului a părăsit locul accidentului .
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară la femei în vârstă de 40 ani și a unui minor în vârstă de 12 ani, ambii din județul Teleorman, care au fost transportați la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri .
Femeia în vârstă de 40 de ani a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat .
În urma activităților desfășurate, conducătorul auto care a produs evenimentul a fost identificat ulterior și audiat, un tânăr în vârstă de 20 ani, din județul Teleorman, iar începând cu data de 17 februarie a.c. s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a se prezenta instanței de judecată pentru propunerea de arestare preventivă.
În urma testării acestuia cu aparatul alcooltest, acesta avea o imbibație alcoolică de 0.19 mg/l alcool pur în aerul expirat .
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, urmând a se da soluție legală prin parchetul competent”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Teleorman.