Connect with us

Știri

Oficial! Municipiul Alexandria, cel mai poluat oraș din Teleorman/FOTO

Publicat

de

În România anului 2022, țară membră a Uniunii Europene, acea Uniune Europeană care luptă pentru a proteja mediul, prin tot felul de măsuri care ne afectează și pe noi, „muritorii de rând”, municipiul Alexandria apare, oficial, ca cel mai poluat oraș din județul Teleorman, potrivit informațiilor publicate de Agenția pentru Protecția Mediului Teleorman.

Mai exact, calitatea aerului în municipiul Alexandria apare ca fiind „rea”, în timp ce la Turnu Măgurele și Zimnicea apare ca fiind „acceptabilă”.
Este adevărat că în municipiul Alexandria există mulți factori care ne obligă să respiram poluare, spre deosebire de celelalte orașe, cum ar fi gropile de gunoi ilegale, uneori alimentate chiar de cei care ar trebui să le curețe, angajați ai societăților care aparțin de Primăria Alexandria.
Ilegalitățile au fost semnalate și în presa locală, cu imagini video, însă nici Garda de Mediu Teleorman, condusă de o doamna cu convingeri „roșii”, nici Poliția Locală, care aparține de Primăria Alexandria și a fost chemată la fața locului chiar de jurnaliștii care filmau, nu au luat măsuri.
În municipiul reședință de județ, copacii dispar, tăiați chiar de reprezentanți ai autorităților locale, la fel cum dispar și spațiile verzi, din diverse motive invocate pentru a se potrivi cu legalitatea.
Totuși, acoperirea asta legală a pierdut șirul tăierilor, la un moment dat, motiv pentru care Registrul Spațiilor Verzi al municipiului Alexandria a fost suspendat, pentru că nu prea se potrivea ce era pe hârtie cu realitatea din teren.
Cu alte cuvinte, Alexandria, cumva, este în „aer”, iar aerul este…rău, după cum se poate observa.
Ce directive și norme europene într-un județ condus de PSD, de peste 20 de ani, prin instituțiile statului, folosindu-se de puterea conferită de alegători?!
În Teleorman, amenințările și abuzurile îndreptate spre cei care își „permit” să scoată la lumină chestiuni dubioase și nereguli privind cheltuirea banilor publici sunt la ordinea zilei, așa că nu ar trebui să ne mire nerespectarea unor „prăpădite” de norme de mediu cerute de Uniunea Europeană.
Rămâneți pe Total Impact, veți afla în perioada următoare despre încrengături, cumetrii și prietenii aparent nevinovate între politicienii momentului și organele abilitate, o serie de coincidente bizare care ridică foarte multe semne de întrebare și par mai mult acte de intimitare la adresa celor care fac dezvăluiri și a jurnaliștilor „neprietenoși” cu partidul.