Connect with us

Știri

Polițistul din Alexandria prins beat și pozitiv la opiu, la volanul unei mașini furate, scapă de dosar penal. Rezultatul INML arată ZERO droguri în sânge.

Publicat

de

Răsturnare de situație în cazul polițistului din Alexandria prins beat și sub influența substanțelor interzise la volanul unei mașini furate.

Analizele probelor de sânge au arătat că nu există consum de substanțe interzise, potrivit Institutului Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, deși aparatul drug test a indicat că ar fi fost pozitiv la opiu.
Reamintim cititorilor că Ionuț Ciobanu, un polițist de 27 de ani de la Biroul Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Alexandria a fost găsit în localitatea Nanov, la volanul unei mașini care a fost anunțată la 112 ca fiind furată, băut și pozitiv la opiu.
Pe 30 ianuarie 2022, polițistul, aflat în timpul liber, venea de la o petrecere, în jurul orei cinci, când a văzut în fața unui restaurant o mașină pornită, pe care angajatul o lăsase nesupravegheată.
Agentul s-a urcat la volan și dus a fost.
Între timp, angajatul restaurantului, speriat că a dispărut mașina, a sunat la 112.
Colegii de la Servicul Rutier au găsit rapid autoturismul dispărut, însă, surpriza a fost să constate că la volan se afla chiar un coleg polițist.
În urma testărilor cu aparatele alcooltest și drugtest a rezultat că agentul de la OP era și băut, și pozitiv la opiu.
Polițistul s-a ales atunci cu dosar penal pentru furt și conducere sub influența substanțeor interzise.
Iată că la nici o lună distanță de la acest incident, agentul de la Ordine Publică scapă de orice acuzație penală, după ce rezultatul analizelor de sânge, privind consumul de stupefiante, a ieșit ZERO.
Nici furtul autoturismului nu mai reprezintă o problemă, deoarece patronul restaurantului nu a depus plângere și nici nu a avut vreo pretenție, motivând că mașina nu a pățit nimic.
Alcoolemia de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat nu îi poate aduce probleme penale, valoarea menționată fiind doar o contravenție, ceea ce înseamnă că, teoretic, polițistul ar putea să se întoarcă la locul de muncă anterior acestui incident.