Connect with us

Politică

Maria Stoian, deputat de Teleorman, vot favorabil pentru legea care aduce serviciile medicale în localitățile rurale.

Publicat

de

Despre serviciile medicale în zona rurală nu sunt prea multe de spus, pentru că în mare parte sunt inexistente.

La țară, fie lipsesc cabinetele medicale sau dotările, fie lipsesc cadrele medicale.
Așa că oamenii, mulți dintre ei bătrâni și bolnavi, sunt nevoiți să meargă „la oraș”, deși unii abia se mai pot mișca prin curte.
Chiar și cei mai în putere, cum se spune, ajung cu dificultate la cabinetele medicale, pentru că un astfel de drum implică și costuri suplimentare la pachet cu așteptări lungi prin stațiile autobuz.
Pentru a veni în sprijinul celor care nu au acces facil la ceea ce li se cuvine de drept, parlamentarii au adoptat un proiect de lege care completează prevederile cuprinse în Legea 95/2006, privind reforma în domeniul sănătății.
Maria Stoian, deputat PNL de Teleorman, a votat favorabil pentru aceste completări legislative.
„Am votat pentru eliminarea inechităților. Toți cetățenii acestei țări au dreptul la servicii medicale, însă nu toți beneficiază de ele. Proiectul de lege care completează Legea 95/2006 vizează persoanele din mediul rural, care sunt nevoite să se deplaseze în orașele apropiate pentru un consult medical sau doar pentru o rețetă. Unii dintre ei sunt bolnavi, alții nu au bani de transport. Este nedrept! Aceste completări legislative aduc serviciile medicale în localitățile care nu dispun de unități sanitare, prin intermediul unor caravane medicale mobile, organizate în clădiri autorizate sanitar sau în corturi medicale special amenajate.
Noua prevedere legislativă, alături de posibilitatea acordării asistenței medicale prin intermediul cabinetelor unităților medicale mobile deja stipulate în lege, contribuie la conturarea unei noi paradigme de acordare a serviciilor medicale, cea în care sistemul medical vine către pacient, nu invers”, a declarat deputatul Maria Stoian.