Connect with us

Știri

Alexandru Dobre, managerul Spitalului Județean de Urgență: „Nu cred ca rămânem fără bani de funcționare și da, normal că vreau o centrală termică nouă pentru spital”

Publicat

de

În urmă cu o săptămână, la Cosiliul Județean Teleorman, s-au votat sumele de bani care vor merge către instituțiile din subordine și către primarii.
A fost scandal, acuzații de ambele părți și nervi întinși la maxim.

În Consiliul Județean Teleorman, liberalii decid ce se votează, pentru prima dată după zeci de ani.
În 2020 au reușit să câștige un număr mai mare de consilieri județeni, însă președintele CJ a rămas Adrian Gîdea, șeful oficial al PSD Teleorman. Folosim termenul „oficial” pentru există voci care susțin că, în realitate, primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, ar fi cel care decide orice mișcare în partid.
Rezultatul ședinței de împărțire a bugetului a lezat interesele PSD, iar unul dintre cele mai dezbătute subiecte a fost „cazanul de la Spitalul Județean Alexandria” .
Pe scurt, cea mai frecventată unitate sanitară din județ are nevoie de o centrală termică, după ce s-a defectat cea veche.

Cazan vechi VS centrala nouă!

În acest sens, liberalii au tăiat trei miliarde din bugetul de funcționare și au direcționat această sumă catre investiții.
Aici a început scandalul între cele două partide.
PNL a susținut că nu e cazul „să ne mai cârpim” și a alocat bani pentru o centrală termică nouă, PSD a susținut că cele trei miliarde trebuie să rămână la cheltuieli curente, pentru că problema centralei s-a rezolvat: donează Primăria Alexandria una veche, depășită, care a zăcut prin puncte termice minim 10 ani, nefolosită, cam de când s-a desființat în Alexandria sistemul centralizat, plus o vechime de câțiva ani inainte.
Practic, PSD a găsit de cuviință sa înlocuiască un „cazan” vechi, care s-a defectat, cu alt „cazan” vechi care să funcționeze pe bază de „Doamne ajută”.
Demersul nu ar fi fost gratuit, totuși, o sumă considerabilă ar fi mers către o firmă care făcea transferul „cazanului gratuit”.
Liberalii s-au opus acestei idei și au alocat bani pentru o centrală nouă.
PSD s-a tânguit mai bine de o oră, susținând că dacă se iau cele trei miliarde de la capitolul cheltuieli și se muta la investiții, Spitalul Județean Teleorman intră în colaps.
În final, liberalii, având majoritate, au votat pentru centrală nouă, în timp ce pesediștii aproape că îi acuzau de…genocid.

Managerul spitalului, obiectiv: „normal că vreau centrală nouă”

Surpriza a venit din partea managerului spitalului, Alexandru Dobre.
Contactat telefonic pentru un punct de vedere, Dobre a declarat că, cităm, ” normal că prefer o centrală termică nouă”. Referitor la faptul că nu i-ar ajunge banii pentru funcționare, managerul Alexandru Dobre a spus că spitalul nu va intra în colaps.
Practic, cumva, deși se tot spune despre el ca este „omul PSD-ului”, a dat dreptate liberalilor, așa cum ar face orice manager care gândește practic, pentru că nimeni nu ar prefera să se cârpească cu un „cazan antic”, care să deservească singurul spital eficient din județ, în locul unei centrale termice noi, cu garanție și consum energetic redus.

Susține-ne activitatea