Connect with us

Știri

Încă o gaură în bugetul Alexandriei! Jurnalist de partid angajat la Apa Serv și TR Administrare Imobile/FOTO

Publicat

de

Continuă șirul dezvăluirilor despre aparatul de partid creat la nivelul Primăriei Alexandria în mandatele actualului primar, Victor Drăgușin.

După ce a devoalat cum se duc banii municipiului în buzunarele rudelor primarului și cum a vrut administrația publică locală să aloce 500.000 euro pentru „servicii de promovare”, consilierul local Gabriel Bulumac vine astăzi cu o nouă dezvăluire.
PSD și-a angajat jurnalist de casă, pe care îl plătește din bani publici, în calitate de funcționar la două societăți din subordinea Primăriei Alexandria: Apa Serv și TR Administrare Imobile.


Este vorba despre o jurnalistă cu perspective și ambiții mărunte, dar cu aere de BBC, care, până să prindă gustul banului public, a lucrat la un ziar local unde nu s-a remarcat cu nimic.
După ce a părăsit publicația locală care a dezmorțit-o, aceasta a apărut pe piață cu un site propriu, pe care nici acum nu îl citește nimeni, deși funcționează de luni bune. Nici nu e de mirare că succesul o ocolește având în vedere că informațiile prezentate de ea sunt, în mare parte, ode de partid sau subiecte răsuflate.


Deși nu reprezintă un nume în media locală, pseudo- jurnalista a fost angajată de partid la două instituții din subordinea Primăriei Alexandria, unde câștigă, lunar, peste 5000 lei.
Cu toate că ar trebui să lucreze 10 ore pe zi, conform contractului, 8 ore la TR Administrare Imobile și 2 ore la Apa Serv, aceasta lucrează la site-ul propriu, unde scrie articole despre realizările domnului primar și ale PSD.
Mai mult, în timpul orelor de program se deplasează la conferințe de presă, unde vine „dotată” cu bilețele pline de întrebări incomode, plasate de șefii de la partid, pentru adversarii politici.


Lăsând deoparte faptul că este extrem de penibil să te prezinți ca ziarist, când tu ești angajată la primărie, vorbim de o chestiune cât se poate de penală, pentru că, de fapt, pentru ceva similar, Dragnea a fost condamnat cu executare.
Fiecare jurnalist are dreptul de a avea convingeri, de a scrie articole politice în funcție de propria percepție și de a da credit unor politicieni, însă nu din postura de angajat la stat cu girul unuia dintre ei.

„De câțiva ani, modul de operare al actualei conduceri a primăriei Alexandria și a grupului vesel din jurul primarului este următorul: toate treburile “murdare” sunt pasate către societățile ce țin de Consiliului Local sau societățile unde au influență politică (Tr Administrare Imobile, Administrația Străzilor Construcții Edilitare, Piețe și Târguri, Primalex, Apa Serv, etc.) Acolo, prin pixul credulilor ce cu naivitate cred că vor fi apărați de grupul vesel de la primărie , se fac “lucrările” ce trebuie ținute departe de ordinea de zi a Consiliului Local. Așa cred ei că oala pestilențială e acoperită!
De ceva timp, a apărut în spațiul public o “pagină de știri” – “Teleormaneanul”. Nimic anormal! Numai că, persoana care ține această pagină, distribuie și scrie articolele, mai are încă două locuri de muncă.
Unul la Tr Administrare Imobile, unde lucrează 8 ore/zi cu un salariu de 3.400 lei și unul la Apa Serv, unde lucrează 2 pe/zi cu un salariu de 1750 lei (societatea aia cu coeficientul de “neînchidere”). Adică, teoretic lucrează 10 ore pe zi. În “timpul liber” ea administrează o pagină de “știri” roșii, redactează articole, distribuie postări și încearcă să creeze o imagine bună “TĂTUCILOR ROȘII”. Plus că participă la TOATE conferințele de presă, chiar în timpul programului de lucru de 8+2 ore!
Mai grav este faptul că ea este “folosită” de grupul vesel din primărie și pe la diverse comisii și grupuri de lucru, unde apare chiar pe Hotărâri ale Consiliului Local – de data asta, ea este prezentată drept “Reprezentant Societatea Civilă din partea Ziarul Teleormanul, de unde a plecat, de fapt, de luni întregi.
Măi oameni buni din grupul vesel, de ce nu vă faceți reclamă politică și știri din BANII voștri? Vă place să aveți presă plătită tot din banii societăților Consiliului Local? Vă place să aveți presă care scrie bine de voi, plătită din banii Apa Serv, societate ce ne omoară cu coeficientul de neînchidere?
Puneți mâna și dezvoltați orașul! Nu vă mai ocupați de găinării!” a scris consilierul local Gabriel Bulumac pe pagina sa de facebook.