Connect with us

Știri

Senatorul de Teleorman, Dan Cristescu, se tine „scai” de prețurile la RCA. Conducerea Autorității de Supraveghere Financiară, chemată la raport.

Publicat

de

Despre explozia prețurilor la asigurările RCA nu mai sunt multe de spus. Toată lumea deja s-a confruntat cu noile tarife nejustificat de mari.

Iar pentru că acest tip de asigurare este obligatoriu pentru oricine circulă cu un autovehicul, există doar două variante: ori plătești, ori nu circuli.
Pentru români este din ce în ce mai greu să facă față tuturor scumpirilor, iar problema pare că a fost abandonată, după ce toată atenția publică s-a concentrat pe războiul din Ucraina și pe problemele economice generate de această situație.
Aflăm, totuși, ca unul dintre parlamentarii care s-au axat pe această problemă încă de la început continuă ce a început.
După ce a cerut de la tribuna Parlamentului explicații, conducerea Autorității de Supraveghere Financiară, instituție care ar trebui să protejeze cetățenii de practici incorecte, abuzive sau frauduloase ale companiilor de asigurări, a fost audiată în comisiile reunite de Buget Finanțe.

„Ieri, am audiat în comisiile reunite de Buget Finanțe ale Camerei Deputaților și Senatului, conducerea Autorității de Supraveghere Financiară.
Tema principala a fost: Evoluția pieței asigurărilor, situația companiilor de asigurări, tarifele practicate la RCA, măsurile luate de Autoritatea de Supraveghere Financiară potrivit competențelor ce le revin.
Conducerea ASF a prezentat ca soluție pentru reducerea prețurilor RCA – plafonarea tarifelor în tandem cu crearea unui asigurator de stat.
Urmare audierii au fost stabilite următoarele:
– În perioada următoare ASF trebuie să prezinte proiectul de act normativ în care să precizeze nivelul plafoanelor RCA, proiectul trebuie transmis către Ministerul de Finanțe și Guvern în vederea elaborării.
– Prezentarea unui raport de către ASF cu măsurile aplicate în 2021- potrivit competențelor ce le revin”, a anunțat senatorul Cristescu.

Susține-ne activitatea