Connect with us

Știri

Țeapa anului! Cei care au asaltat benzinăriile, miercuri seară, au cumpărat combustibil mai scump sau la același preț ca în ziua următoare/FOTO

Publicat

de

Haosul creat miercuri, în toată țara, când s-a propagat vestea că un litru de combustibil va crește cu 80%, începând cu ziua următoare, s-a încheiat.

Au fost cozi interminabile, peste tot, iar în dreptul unor benzinării a fost nevoie de intervenția polițiștilor, pentru fluidizarea traficului.

Oamenii au cumpărat benzină și motorină în mașini, butoaie, pungi, damigene și alte recipiente, unii dintre ei cu gândul la speculă, în ideea că vor vinde o parte, la un preț mai mare, dar sub cel care se preconiza pentru a doua zi.


Degeaba au ieșit autoritățile și au anunțat că nu este cazul să se panicheze lumea, că există rezerve suficiente, iar litrul de combustibil nu va crește de la 7,5 la 13 lei, peste noapte, așa cum se vehicula. Nimeni nu mai era atent la declarații, toată lumea parcă intrase în „sevraj”.
După ce au alimentat mașinile și au încărcat motorină și benzină în tot ce se putea încărca, oamenii au plecat acasă, mulțumiți că au apucat să cumpere.
Surpriza a venit, însă, a doua zi, joi, încă de la primele ore. Prețul era neschimbat în unele benzinării, iar în cele care au urcat prețul, imediat după ce a început isteria generală, prețul a scăzut.


Țeapa anului! Așa se poate numi ceea ce s-a întâmplat miercuri seară în România.
Nu știm dacă românii au învățat ceva din acest episod, însă tindem să credem că nu prea, având în vedere că la începutul pandemiei s-a întâmplat la fel, astfel încât ajunsese drojdia la preț de cozonac.
Nici autoritățile nu s-au mișcat prea bine în acest caz. Declarațiile au venit mult prea târziu pentru a mai opri ceva. În astfel de cazuri, într-o perioadă în care manipularea și știrile false au atins cote maxime, comunicarea este absolut necesar să fie promptă, iar factorul care declanșează isteria trebuie eliminat imediat, nu după ore în șir de confuzie și haos.