Connect with us

Politică

Fostul liberal, Cornel Gogan, noua „pisică” a PSD Teleorman pentru primarul de la Videle/FOTO

Publicat

de

Nu cu mult timp în urmă, președintele Organizației PN L Videle, finul deputatului și vicepreședintelui PNL Teleorman, Costel Barbu, dispărut fără urmă din viata publică a județului, anunța într-o conferință de presă că îi va părăsi pe liberi, pentru un alt partid.

Când și-a anunțat demisia, Gogan declara că nu știe spre ce formațiune politică se va îndrepta, dar, cel mai probabil, bătuse deja palma cu PSD, însă a lăsat plăcerea anunțului oficial pe seama președintelui Adrian Gîdea
Așa s-a și întâmplat, la scurt timp, într-o conferință de presă, în care a fost prezentat ca „membru marcant”, chiar de liderul partidului.
Tot atunci, Cornel Gogan a promis că „trage” după el și mai mulți primari PNL, alții decât cei care au plecat din PSD înainte de alegerile din 2020, însă, până acum, nu s-a arătat nici unul dornic sa îl urmeze.
Interesant a fost faptul că noul pesedist a fost plasat în Organizația PSD Alexandria, condusă de primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, nu la Organizația PSD Videle, condusă de primarul orașului, Nicolae Bădănoiu , unde locuiește și muncește Cornel Gogan.
Explicația este una singură, confirmată și de ultimele evenimente, cum ar fi 1 și 8 Martie, când responsabilul de zonă, senatorul PSD Dan Cristescu, a felicitat doamnele și domnișoarele din oraș și le-a oferit flori, însoțit de noul membru al partidului de la Organizația Alexandria și de un consilier județean, tot din Videle.


Astfel de acțiuni, în mod normal și după orice logică, se desfășoară cu sprijinul președintelui organizației locale, în acest caz primarul PSD al orașului Videle, Nicolae Bădănoiu, care, după cum se poate observa, a lipsit. Nu pentru că nu a fost invitat de senatorul Cristescu, ci pentru că Bădănoiu a refuzat orice asociere cu noul pesedist Gogan, preferând o acțiune separată cu organizația pe care o conduce.


Nu mai este un secret faptul că primarul orașului Videle, Nicolae Bădănoiu, este marginalizat de PSD Teleorman, pentru că nu ascultă de partid, dar pesediștii nu au renunțat la el, pentru că ar fi pierdut o primarid de oraș, ceea ce ar fi fost o mare bila neagră pentru partid, în ochii șefilor de la București.
Tensiunea între PSD Teleorman și primarul de la Videle s-a acutizat, după ce primarul Badănoiu l-a primit pe Liviu Dragnea, când a venit în vizită la Videle, în loc să îl gonească cu pietre, cum și-ar dorit o parte dintre mai marii partidului.
Așadar, după această ultimă „rebeliune” a primarului „problemă”, PSD a decis să îi arate „pisica” și l-a ales pe noul membru de partid, Cornel Gogan, că tot este din oraș și își dorește funcția de primar, după cum s-a exprimat frecvent, când era președinte al PNL Videle.
Prin urmare, PSD Teleorman a trecut la treabă și a introdus „pisica” în acțiunile uzuale, deși „pisica” face parte acum din Organizația PSD Alexandria și nu prea ar fi avut ce să caute, cu marțisoare și flori, pe la Videle, alături de coordonatorul de zonă, senatorul Cristescu.
Bineînțeles, partidul nu recunoaște mișcarea, însă doar cineva cu IQ submediocru nu observă anomalia situației.
Întrebat dacă a mers la Videle pe post de „pisică” PSD, Cornel Gogan neagă orice scenariu de acest fel și susține că l-a însoțit pe senatorul Cristescu , pentru că acesta l-a rugat să-i arate drumul. Adică, fără el, se rătăcea Cristescu prin oraș.
În schimb, primarul Nicolae Bădănoiu, nu s-a sfiit să spună lucrurilor pe nume:
„Am tot respectul pentru domnul senator Cristescu, dar cu domnul Gogan nu doresc sa interacționez, cu atât mai puțin să fiu implicat în acțiuni comune. Dânsul face parte din altă organizație, nu din cea locală (n.r. organizația PSD Videle)”.
Deși nu a spus-o cu subiect și predicat, primarul orașului Videle este vizibil deranjat de prezența fostului liberal în zonă, dar și de faptul că, într-un fel, mai marii partidului îl „plimbă” pe Gogan pe la Videle ca să îi arate, cumva, că, dacă nu este „cuminte”, vine „babaul”.
Cert este că, așa cum l-am perceput, primarul Nicolae Bădănoiu nu este genul de politician care se face preș în fața șefilor și nici nu acceptă roluri în scenele de teatru menite să transmită mesaje de…gherilă politică, de dragul funcției, așa că preferă să se axeseze pe ce are de făcut în Videle, lăsând la aprecierea locuitorilor din zonă dacă merită să fie ales din nou sau nu, cu sau fără susținerea partidului din care face parte.