Connect with us

Știri

Mobilizare impresionantă în Alexandria! După apelul public al prefectului, RCS-RDS a oferit refugiaților cartele sim gratuite și a instalat routere și cablu TV la Valahia și Centrul Rezidențial/FOTO

Publicat

de

Numărul refugiaților care ajung în Alexandria a crescut constant, de la o zi la alta.

Aceștia au ajuns în Teleorman fie prin intermediul unui om de afaceri din Roșiorii de Vede, Sergiu Neblea, care s-a oferit să ajute încă din prima zi, fie prin intermediul autorităților sau al altor persoane private.
Cei mai mulți au ajuns în Alexandria cu mașinile personale, după zile întregi de călătorie.
Și-au părăsit casele, în lacrimi, și-au luat copiii și câteva haine, și-au luat rămas bun de la soți, tați, frați, apoi au plecat unde au văzut cu ochii.
„Dacă nu aveam copiii, nu plecam din țara noastră, rămâneam acolo alături de familie. Dar nu am avut cum, trebuia să îi salvăm pe cei mici”, a povestit Irina, una dintre primele refugiate ajunse în Alexadria, în urmă cu o săptămână.
Încă de la început, cei care au ajuns în județul nostru au primit tot ce le trebuie, iar Cucea Roșie Teleorman a muncit non stop pentru a aduna donații, atât pentru cei de aici, cât și pentru cei care intră în țară prin diferite puncte vamale.
La rândul său, prefectul Haralambie Epure s-a ocupat personal, în fiecare zi, pentru a le asigura refugiaților ceea ce au nevoie și chiar a oferit flori de 8 Martie doamnelor, un gest mărunt, dar frumos, care a adus un pic de zâmbet pe fețele lor triste.


Mai mult, în urma apelului făcut de prefect, societatea RCS-RDS s-a implicat în problema refugiaților din Teleorman. A oferit cartele sim gratuite și a instalat routere și cablu TV în locurile în care sunt cazați.
De asemenea, foarte mulți oameni, persoane fizice, au donat către Crucea Roșie Teleorman obiecte de îmbrăcăminte și alimente, iar mai multe restaurante din oraș au oferit mese calde.
Refugiații sunt impresionați de numărul mare de oameni și agenți economici care le-au sărit în ajutor, dar și de implicarea autorităților locale și județene.

„Pot afirma că județul Teleorman este pregătit să primească oameni fugiți din calea războiului.
Sunt impresionat de solidaritatea teleormănenilor noștri, care, până acum, au contribuit, fiecare cum a putut, la sprijinirea refugiaților. Mulțumesc RCS-RDS pentru deschiderea cu care mi-au acceptat propunerea! Teleormanul nu este indiferent”, este mesajul transmis de prefectul Haralambie Epure.
În acest moment, în Alexandria sunt cazate 59 de persoane și sunt așteptate încă 13 persoane.

Susține-ne activitatea