Connect with us

Politică

Primarul de la Roșiorii de Vede a angajat-o pe șefa organizației locale a PNL, Adelina Sfăt, administrator municipal. Reacția senatorului Pîrvulescu!

Publicat

de

Trădare, Trădare, dar să știm și noi! Așa pare ultima mișcare de pe scena politică din Roșiorii de Vede, județul Teleorman.

Adelina Sfăt, șefa organizației locale a PNL, a ajuns direct om de bază în primărie, după ce a fost numită administrator al municipiului, pe repede înainte, de către primarul PSD, Valerică Cîrciumaru.
Mișcarea i-a luat prin surprindere atât pe colegii de partid, cât și pe ceilalți pesediști care sperau să fie în locul ei, după ce au trudit ani la rând pentru social democrați.
Surse din Primăria Roșiorii de Vede susțin că Adelina Sfăt, însoțită de un alt liberal apropiat ei, Alexandru Iliescu, au făcut „potecă” la primărie în ultimele două săptămâni, dar cei mai mulți nu înțelegeau ce se întâmplă și nici nu prea îndrăzneau să întrebe.
După această „mișcare”, șefa liberalilor din Roșiorii de Vede, sau ce a mai ramas din ea, a anunțat într-o postare pe pagina personală de facebook că „între a face opoziție gălăgioasă și a pune osul la treabă pentru oraș, preferă implicarea”, mesaj adresat indirect consilierilor locali ai USR-PLUS, cunoscuți pentru felul în care îi strică socotelile de partid primarului Cîrciumaru.
Cu alte cuvinte, Adelina Sfăt încearcă să își justifice noua funcție prin „implicare”, deși tot orașul știe că nimeni nu primește o astfel de poziție în primărie, dacă nu se încadrează în interesele PSD.
Despre această decizie, președintele PNL Teleorman, senatorul Eugen Pîrvulescu, susține că a aflat în urmă cu puțin timp înainte de a se întâmpla „minunea”, iar poziția oficială a partidului nu corespunde cu alegerea Adelinei Sfăt.
„Recenta instalare în funcția de administrator public al municipiului Roșiorii de Vede nu este asumată nici de PNL Teleorman, nici de organizația roșioreană. Este o înțelegere “pe persoană fizică” între doamna Sfăt și primarul Cârciumaru, este decizia personală a acesteia, pe care și-a asumat-o și despre care, într-adevăr, m-a informat.
Acest “aranjament” nu vine sub nicio formă la pachet cu vreo înțelegere între liberalii și social-democrații roșioreni, care să presupună instalarea viceprimarului, neexistând nicio negociere între partide în acest sens. Totodată, vreau să subliniez că niciunul dintre consilierii locali de la Roșiorii de Vede nu a fost mandatat să susțină și să voteze un viceprimar din partea PSD, așa cum nici până acum nu au făcut-o.
În legătură cu hotărârea doamnei Sfăt de a figura în organigrama aparatului de specialitate al primarului Valerică Cârciumaru, vom lua o hotărâre în urma unor consultări cu colegii din PNL Roșiorii de Vede, însă, vreau să reiterez că PNL Teleorman se delimitează de această decizie pur personală și, subliniez, nu au existat negocieri între cele două partide, nici pentru numirea Adelinei Sfăt la Primăria Roșiorii de Vede, nici pentru susținerea unui viceprimar din partea social-democraților roșioreni. După cum se cunoaște, PNL a cerut și își menține în continuare poziția, aceea de a avea viceprimar liberal la Roșiorii de Vede” a declarat președintele PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu.
Între timp, în Roșiorii de Vede se vehiculează ideea că funcția primită de Adelina Sfăt nu ar fi fost oferită de primarul PSD pentru că ar fi ea „deșteaptă și frumoasă”, ci pe post de mită politică. Miza ar fi votul unor consilieri locali liberali, apropiați ei, care ar rezolva problema alegerii viceprimarului municipiului, în forma dorită de PSD.

Susține-ne activitatea