Connect with us

Politică

Senatorul de Teleorman, Dan Cristescu: „Senatul a votat o lege bună pentru zeci de mii de persoane cu dizabilități care au nevoie de măsuri de protecție”

Publicat

de

Senatul a adoptat legea care va ocroti persoanele cu dizabilități, o categorie socială destul de neglijată în trecut.

Iată că, după mult timp, oamenii care oricum suferă destul din cauza problemelor pe care le au, primesc atenție deosebită și nevoile lor reale sunt transpuse în lege.
„Am adoptat în Senat legea privind unele măsuri de ocrotire pentru persoanele cu dizabilități intelectuale și psihologice!
În Comisia Juridică am lucrat și dezbătut acest proiect, cu multă bună credință, împreună cu colegii mei senatori.
S-a lucrat multe ore pentru a face o lege bună, clară, pe înțelesul tuturor, care să respecte jurisprudența CCR și să ofere persoanelor cu dizabilități, măsuri de ocrotire graduale și temporare, adaptate nevoilor lor și care nu le încalcă demnitatea.
Legea urmărește realizarea unei intervenții substanțiale în materia măsurilor de ocrotire de drept civil de care pot beneficia persoanele fizice vulnerabile.
Legea cuprinde, totodată, o serie de garanții esențiale, reglementate în beneficiul celui ocrotit.
Acolo unde s-a putut face legea mai clară și cu mai multe garanții, am modificat textele prin AMENDAMENTE.
Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit cu observații și propuneri la forma finală a legii.
Senatul a votat o lege bună pentru zeci de mii de persoane cu dizabilități care au nevoie de măsuri de protecție” a anunțat senatorul PSD, Dan Cristescu.