Connect with us

Politică

Deputatul Ică Calotă: „În privința siguranței alimentare, România are avantajul unei producții agricole record în 2021, cu stocuri asigurătoare”

Publicat

de

În vreme de criză, îngrijorările sunt legitime, dar nu trebuie să cădem niciodată pradă panicii și zvonurilor, ci să ținem cont de informațiile oficiale și de cele din surse sigure, verificate.

Zvonurile care au creat „crize de o zi” s-au produs și în alte state – de exemplu în Bulgaria – unde s-a ajuns și la bătăi între oameni pentru a-și cumpăra ulei.

„România este apărată de orice consecințe grave ale unei crize economice pentru că este parte a Uniunii Europene – a doua cea mai mare și cea mai bogată economie din lume după cea a SUA. Puterea economică a UE are resurse majore pentru a stăpâni și limita efectele oricărei crize ce s-ar ivi. În ceea ce privește siguranţa alimentării cu carburanţi, România are un avantaj aproape unic la nivel european, o producţie internă pe care se poate baza, a treia cea mai mare din UE, şi trei rafinării locale.
În privința siguranței alimentare, România are avantajul unei producții agricole record în 2021, cu stocuri asigurătoare”, a declarat Ică Florică Calotă, deputat PNL Teleorman.