Connect with us

Politică

Orban a lansat partidul Forța Dreptei la Alexandria! Medicul Cătălin Dumitrașcu, liderul care va forma filiala Teleorman: „Mi s-a promis că nu mi se vor impune oameni și lucruri. Vreau să facem o altfel de politică”

Publicat

de

După ce a decis să renunțe la PNL, partidul său de suflet, Ludovic Orban s-a separat de majoritatea foștilor colegi și a decis să își înființeze propriul partid, Forța Dreptei.

De la PNL nu a plecat singur, l-au urmat oameni care îi sunt alături și acum. Unii au venit după Ludovic Orban pentru că au rămas fără funcții, alții au ales să îl părăsească pentru a-și păstra scaunele, iar cei mai apropiați cum ar fi fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, din principii. Însă, indiferent de alegerile fiecăruia, în final, totul a devenit clar din punct de vedere al omogenizării echipei.
Orban pornește noul său proiect în Teleorman cu o altfel de abordare, din toate punctele de vedere.
Din peisaj a dispărut apropiatul său din trecut, Costel Barbu, care a preferat să rămână în PNL, deocamdată, deși nimeni nu l-a mai văzut de ceva timp, cum nici prin Parlamentul României, unde a fost ales deputat pe listele PNL Teleorman, în 2020, nu a mai apărut.
Orban a ales pentru noul său partid, Forța Dreptei, un nou concept politic, fără clișee, cu scopul de a spune lucrurilor pe nume, cel puțin la nivel declarativ, iar dacă ne uităm la oamenii care s-au strâns în jurul său, am putea spune că a trecut și la partea practică.
Doctorul Cătălin Dumitrașcu, unul dintre cei mai vocali liberali până de curând, care comenta orice asociere cu PSD, chiar dacă este de acord cu faptul că și social democrații au oameni de calitate în partid, a primit mână liberă de la Ludovic Orban pentru a face lucrurile cum consideră, fără presiuni și impuneri absurde de la centru, acesta fiind unul din motivele care l-au determinat să facă acest pas.
Dumitrașcu, de la bun început, a vrut să schimbe mai multe anormalităti în sistemul medical, însă s-a lovit de nepăsarea decidentilor momentului, când a venit vorba de idei care să eficientizeze actul medical in favoarea pacientului.
Scopul său principal este să schimbe lucrurile și stereotipurile politice care, în opinia lui, au ucis din fașă orice idee constructivă a oricui ar fi încercat să o aplice.
În Teleorman, partidul lui Orban este la început și încearcă să construiască o echipă formată din oameni de calitate, acesta fiind primul pas pentru a construi o filială puternică, însă nu cu oricine și oricum, pentru că nu ar mai face diferența, ca partid, așa cum intenționează.