Connect with us

Politică

Ludovic Orban despre omul care i-a fost mâna dreaptă, Costel Barbu, zis Bitanu: „Nu știam că a lucrat în Guvern cu acte false! L-am verificat, dar nu a apărut atunci această informație”

Publicat

de

Prezența lui Ludovic Orban în Alexandria, vineri, la lansarea noului său partid, Forța Dreptei, a generat, inevitabil, întrebări cu privire la omul său de încredere, încă deputat PNL, Costel Barbu, cunoscut în Teleorman ca „Bitanu”.

Despre cel pe care l-a făcut om de bază în Guvernul său, Orban susține că nu a știut nici o secundă că acesta a fost angajat în baza unei diplome false și chiar susține că, la vremea aceea, l-a verificat, însă nu a apărut nici o informație în acest sens.
Cu privire la faptul că deputatul Barbu nu l-a urmat la noul său partid, Orban a fost destul de evaziv în ceea ce privește decizia apropiatul său și a ocolit cu abilitate răspunsul la întrebarea „dacă deputatul Barbu ar dori, peste o vreme, să se înscrie în Forța Dreptei, l-ați primi”.
Fostul președinte al PNL a afirmat că „nu obligă pe nimeni să îl urmeze”, dar nu a fost suficient de categoric cu privire la o respingere totală a unei eventuale decizii a lui Barbu de a-i fi din nou alături.
Pe de altă parte, noii lideri ai formațiunii sale politice nu ar dori o asociere în acest proiect nici cu deputatul Barbu, nici cu alți „vechi” controversați, care să pună în pericol tot ceea ce vor să construiască în politică.