Connect with us

Știri

Un set de 34 de medicamente noi pentru cancer, scleroză, diabet și boli rare au fost introduse pe lista celor compensate de stat!

Publicat

de

Vești bune de la Ministerul Sănătății pentru cei care se luptă cu boli complicate, în care fiecare zi, fiecare speranță și fiecare ajutor contează mai mult decât orice.

La propunerea profesorului Alexandru Rafila, Guvernul a decis introducerea pe lista de medicamente gratuite şi compensate, a 34 de noi denumiri comune internaționale destinate tratamentului bolnavilor cu afecțiuni pulmonare cronice, cancer, scleroză multiplă, diabet și alte boli rare.
Anunțul a fost făcut de senatorul de Teleorman, Dan Cristescu, care subliniază importanța și plusul pe care are îl aduce faptul că la conducerea Ministerului Sănătății se află un medic reputat, care înțelege exact importanța acestor măsuri pentru pacienții grav bolnavi. „Dincolo de considerentele economice, se ține cont de latura umana a acestui domeniu, aspect la care doar un medic care știe ce înseamnă pentru un bolnav asemenea suferințe se poate gândi, de aceea este important ca în funcții cheie să avem profesioniști”, a declarat senatorul Cristes