Connect with us

Știri

Bugetul Alexandriei jecmănit de noi servicii dubioase! O firmă înființată în urmă cu trei luni primește 130.000 lei pentru publicitate la Parcul Industrial care nu există/FOTO

Publicat

de

Sfidare și bani publici aruncați pe geam sau „sifonați” aproape pe față de Primaria Alexandriei. Asta se întâmplă în municipiul reședință al județului Teleorman, ca și cum pe aici, pe la noi, toți am fi proști și doar mai marii orașului ar ști ce e bine.

S-au înființat tot felul de societăți căpușă, s-au oferit beneficii și fonduri publice rudelor primarului, s-au cheltuit bani pe așa zise investiții care nu ne ajută cu nimic și lista poate continua, în timp ce locuitorii acestui oraș tac, rabdă sau plâng atunci când tinerii de valoare pleacă definitiv și de multe ori nu se mai întorc nici în vizită, pentru că nu au la ce.
Vă amintiți de celebrul Parc Industrial care a rămas la stadiul de o tablă ruginită în câmp? Este acel parc despre care am scris săptămâna trecută, când autoritățile locale voiau să plimbe ambasadorul Tunisiei în „vizită de lucru” la această investiție care nu există.
Ei bine, aflăm de la consilierul local Gabriel Bulumac că bugetul local( adică banii noștri, ai tuturor) primește încă o povară financiară: 130.000 lei, sumă cheltuită pentru publicitate la Parcul Industrial imaginar.

Mai mult, acești bani vor fi cheltuiți de o firmă înființată în urmă cu trei luni, cu sediul în comuna Vitănești, sat Purani, județul Teleorman. Adică o firmă care nu are experiență în domeniu și nici portofoliu bogat în servicii de promovare va încerca să facă reclamă la Parcul Industrial, pe bani mulți, pentru a atrage investitorii care nu dau nici un semn că s-ar instala în Alexandria.

O cheltuială inutilă și cel puțin dubioasă, care în multe cazuri similare s-a încadrat în sfera penalului, având în vedere faptul că de ani de zile se cheltuiesc sume uriașe pe ceva care nu există, iar procedura continuă anual, fără vreo schimbare care să facă lucrurile să meargă.
Despre acestă nouă anomalie locală, consilierul local Gabriel Bulumac, cel care reușește cu succes să ne arate realitatea din spatele discursurilor sterile ale decidenților locali, spune că ar fi amuzantă, dacă nu ar fi tristă.

„Zilele trecute, aduceam la cunoștința cetățenilor discuția pe care am avut-o în Consiliul Local, cu privire la cheltuirea celor 130.000 lei pe “reclamă și publicitate” la Parcul Industrial. Atunci, actuala conducere a primăriei mă îndruma spre instanță, dacă vreau să aflu cum au fost cheltuiți banii.
Într-un final, am primit informațiile: societatea care a obținut privilegiul să cheltuiască banii alocați pentru “comunicare, informare, promovare si publicitate” are o experiență “uriașă” în branșă.
Societatea se numește SC Brasc Advisory Services SRL, reprezentata de către doamna Bianca Alecu, și a fost înființată cu câteva luni înainte de a primi acest contract, în localitatea Purani, comuna Vitănești .
Deci, experiență ZERO! Practic imposibil să fi fost înființată pentru a primi acești bănuți. Printre activitățile enumerate în raportul pe care l-am primit, am remarcat:
Crearea unei pagini Facebook – momentan inactivă. Va deveni activă când identitatea vizuală va fi disponibilă. (Muncă grea)
Crearea unui profil LinkedIn – momentan inactivă. Va deveni activă când identitatea vizuală va fi disponibila.
Depunere cereri de membru către mai multe entități.
Discuții cu firme de consultantă (o firmă de consultanță ia consultanță de la o altă firmă de consultanță ) pentru identificarea posibililor chiriasi ai parcului;
Purtat discutii cu firme de consultanță pentru a identifica puncte forte/slabe/oportunitați/amenințări pentru parcul industrial.
A participat la intalnirea cu Excelenta sa Ambasadorul Indiei, Ambasadorul Pakistanului și Ambasadorul Rusiei pentru a prezenta parcul industrial.
Anul ăsta au mai fost aprobați încă 130.000 lei.Probabil cei 130.000 lei de anul trecut au fost cheltuiți deja”, a scris consilierul Bulumac, într-o postare publică pe pagina sa de facebook.