Connect with us

Știri

Senatorul Eugen Pîrvulescu: Elevii din Teleorman vor primi câte 500 lei pentru rechizite și haine!

Publicat

de

Senatorul Eugen Pîrvulescu, presedintele PNL Teleorman, a anunțat că peste 7000 de elevi din Teleorman vor primi sprijin financiar pentru achiziționarea unor articole pentru școală,cum ar fi rechizite sau haine.
Rata abandonului școlar trebuie diminuată, iar statul are obligația sa intervină pentru a susține procesul de educație, având în vedere că mulți elevi ajung sa renunțe la cursuri din motive financiare, deși au capacitatea și dorința de a face performanță.

„Pentru că educația este componenta de bază a unei societăți sănătoase, noi, cei aleși de cetățeni să îi reprezinte, trebuie să căutăm permanent soluții care să ofere șanse reale tuturor elevilor din România.
Avem copiii buni, care își doresc să meargă la școală, să învețe, să devină oameni de bază ai societății.
Din păcate, nu toți părinții au posibilități materiale, fapt care duce, de multe ori, la abandon școlar.
Pentru a diminua numărul copiilor care sunt obligați să renunțe la școală, din cauza lipsei banilor, statul român acordă sprijin financiar elevilor care vin din medii defavorizate, prin proiectul „Sprijin educațional, pe bază de tichete sociale pe suport electronic, pentru elevii cei mai dezavantajați”.
Copiii cu posibilități materiale reduse vor primi câte 500 de lei pe an pentru a cumpăra caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte instrumente necesare pentru activitatea școlară, precum și articole de vestimentație.
În Teleorman, există 7066 de elevi care vor beneficia de sprijin educațional, în valoare de 500 lei, bani care vor fi virați în luna aprilie pe cardurile sociale special destinate acestor plăți.
Titularul tichetului social va fi reprezentantul familiei, respectiv reprezentantul legal al copilului”, a anunțat senatorul Pîrvulescu.