Connect with us

Politică

PMP Teleorman se autodistruge! Doi președinți, un sediu și acuzații de furt/VIDEO

Publicat

de

Partidul Mișcarea Populară, înființat de Traian Băsescu ca o alternativă la primul său partid de suflet, PDL, absorbit în final de PNL, se degradează constant.

Principalul motiv este scandalul care macină acest partid, scandal care a pornit de la faptul că doi președinți au revendicat funcția, fiecare dintre ei însoțit de o tabără.
Este vorba despre Eugen Tomac și Cristian Diaconescu.
La nivelul județului Teleorman, situația a escaladat și s-a ajuns la chestiuni mai grave: acuzații de furt și apel la 112, după ce Constantin Stăvărache, cel care susține că a fost numit președinte de filială de Eugen Tomac, a venit la sediul instituției și a cărat tot ce a găsit, de la documente până la bunuri, cum ar fi televizor și aparat de cafea, pe care le-a depozitat, susține el, la sediul central din București, însă fără o consultare cu alți membri sau un proces verbal de inventariere a bunurilor.
Ca să înțelegeți despre ce este vorba, aripa Tomac a organizat un congres de partid în care acesta a fost ales președinte și se consideră cel în drept, iar Cristian Diaconescu, care preluase PMP, a fost exclus din partid.
Aripa Cristian Diaconescu nu recunoaște acest congres și susține că ar fi fost organizat fără respectarea statului de bază, fiind bazat pe un statut nou „făcut pe genunchi” de aripa Tomac, împotriva prevederilor legale.
Congresul respectiv a fost contestat în instanță de Cristian Diaconescu, fost ministru al justiției, iar acum se așteaptă finalizarea procesului.
Între timp, aripa Diaconescu consideră că are dreptul să funcționeze ca înainte.
PMP Teleorman este condus acum, practic, de doi președinți care nu se recunosc unul pe celălalt: Marian Popa și Constantin Stăvărache, un fost polițist teleormănean, care este acum în atenția autorităților, după episodul cu golirea sediului, pe care el îl consideră firesc, având în vedere că, în opinia sa, el liderul de drept al PMP Teleorman.
Alături de Cristian Diaconescu și Marian Popa se află Doinița Dobre, un om respectat de politicieni, în general, care a muncit pentru acest partid încă de la început.
Potrivit președintelui din aripa Diaconescu, Marian Popa, partidul are nevoie de unitate prntru a rezista, unitate la care el, personal, face apel, chiar și când vine vorba de celălalt președinte Constantin Stăvărache, deși gestul acestuia de a căra arhiva partidului și bunurile, fără să anunțe pe cineva și fără un proces verbal de inventariere, este considerat un abuz și un gest care deteriorează grav imaginea PMP Teleorman.

Vezi mai mult
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *