Connect with us

Știri

Activitatea PFA-urilor va fi recunoscută ca vechime în muncă!

Publicat

de

Propunerea legislativă a fost votată în Parlamentul României și urmează să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Astfel, activitățile economice desfășurate sub forma unor Persoane Fizice Autorizate vor constitui vechime în muncă și vor fi luate in considerare la calcularea pensiei, așa cum se întâmplă în cazul oricăror angajați la stat sau la privat.

„Există peste 400.000 de Persoane Fizice Autorizate în România, reprezentând 27% din totalul entităților economice active din întreaga țară. În anul 2020, PFA-urile au plătit la buget impozite pe venit în valoare de aproape 335 de milioane de lei. În acest moment peste 20% dintre tineri desfășoară activităţi economice în regim de PFA plătind toate taxele și impozitele legale aferente, dar activitatea nu le este considerată vechime în specialitatea studiilor. Acești tineri, atunci când trebuiau să demonstreze că au expertiză într-un anumit domeniu, vechime în muncă sau în specialitate, pentru a se prezenta la un concurs sau pentru a accesa anumite proiecte, nu o puteau dovedi. Prin votarea legii se elimină acest tip de discriminare”, a anunțat deputatul PNL Teleorman, Ică Florică Calotă, într-o postare pe pagina sa de facebook.