Connect with us

Știri

Curtea de Conturi descoperă un alt „tun” din bani publici la Consiliul Județean Teleorman!

Publicat

de

De-a lungul timpului, bugetul județului a fost serios „mâncat” de tot felul de societăți fantomă, existente pe hârtie, dar inactive în realitate, și de salarii încasate contrar legii, cum ar fi cazul directoarei de la Centrul Cultural Teleorman, cu două salarii în același timp.

Se pare că obiceiul de a „sifona” banul public continuă, chiar dacă acum se face mai „cu perdea”, după ce consilierii județeni liberali au votat pentru înființarea unei comisii de control, în vederea verificării firmelor ce aparțin Consiliului Județean Teleorman și sunt finanțate din bugetul instituției.
Până ce această comisie va funcționa la capacitate maximă, aflăm că în perioada 2020-2021, în plină pandemie, la Serviciului de Cooperare Internă şi Internaţională, din cadrul Consiliului Județean, Curtea de Conturi Teleorman a descoperit o manevră de…miliarde. Mai exact, suma de 2,3 miliarde de lei vechi apare ca fiind cheltuită pe organizarea de evenimente care nu au avut loc, din cauza pandemiei, cum ar fi Parada Europei, și pe achiziţii de materiale de birou, care nu există.
Perioada verificată
Adrian Gîdea, președintele Consiliului Județean Teleorman, a declarat pentru Total Impact că a aflat despre această situație în urma verificărilor inspectorilor de la Curtea de Conturi, o a cerut să fie respectate toate măsurile impuse de instituția de control, inclusiv recuperarea prejudiciului.
„Serviciile din cadrul Consiliului Județean Teleorman sunt entități separate, cu contabilitate proprie. Își gestionează bugetul primit în mod individual și fiecare răspunde de legalitatea documentelor și cheltuielile proprii. Dacă au fost constatate nereguli, să fie trași la răspundere vinovatii”, a declarat președintele CJ Teleorman.