Connect with us

Știri

Primarul, Poliția și Garda de Mediu Teleorman acuzați de localnicii din Smîrdioasa că au „blat” cu cei care ard plastice pe domeniul public!

Publicat

de

La Smîrdioasa, problema cu cei care își permit să sfideze legea, pe față, nu se mai termină. Situația durează de ani buni, iar autoritățile par neputincioase.

Par, dar nu sunt, spun oamenii care locuiesc în zonă, exasperați de faptul că au ajuns să nu mai poată respira în propria curte, din cauza „afaceriștilor” care, oficial, dețin centre de colectare fier vechi, însă, neoficial, dezmembrează mașini și ard bucăți de plastic pe spațiul public, sub ochii autorităților locale, care îi tolerează.
„Nu mai putem respira nici în curtea noastră. Ultima dată, vineri seară, mirosea a plastic ars de nu mai știam ce să facem. Am sunat la 112, dar ne-a spus că nu este o urgență. Am sunat la primar, nu ne-a răspuns. Îi tolerează pentru că sunt votanții lui, de aceea nu ia nimeni măsuri. Garda de Mediu face controale rar, ca să nu se spună ca nu a fost, de ochii lumii, nimic concret”, acuză localnicii exasperați de faptul că nimeni nu face nimic, deși ilegalitățile se întâmplă în mijlocul drumului.
La fața locului s-a deplasat și prefectul de Teleorman, Haralambie Epure, în urma cu aproximativ o săptămână, după ce a primit zeci de mesaje cu privire la această problemă, deși nu instituția pe care o conduce este cea care trebuie să intervină în acest caz, ci Primăria Smirdioasa, Garda de Mediu și Poliția Smîrdioasa.
Prefectul sustine că s-a deplasat pentru a discuta cu autoritățile locale, cărora le-a pus în vedere să trateze această problemă cu prioritate și în mod eficient, pentru că oamenii din comună și șoferii care trec prin zonă nu sunt obligați să suporte fumul care acoperă șoseaua și mirosul de plastice arse.
După ce a plecat, totul a revenit la normal. Normalul lor, nu al oamenilor de bună credință, care, în continuare, suportă indolența autorităților.
Între timp, ideea că cei care ar trebui să aplice legea au făcut „blat” cu cei care încalcă legea, devine, aparent, singura explicație logică a faptului că în Smîrdioasa nimic nu se schimbă, iar legea se încalcă zilnic, fără nici o teamă de repercusiuni.