Connect with us

Știri

Prefectul Haralambie Epure a început acțiunea „Teleorman județ curat” la groapa de gunoi ilegală de la intrare în Alexandria/VIDEO

Publicat

de

Acțiunea „Teleorman, județ curat” a fost demarată, pentru prima dată, în anul 2021, la inițiativa senatorului Eugen Pîrvulescu, președintele PNL Teleorman, după mai multe deplasări în județ.

Am văzut cu ochii mei, ceea ce este foarte important atunci când vrem sa înțelegem mai bine situația din teren, că județul nostru are nevoie de ecologizare, de acțiuni care să curețe spațiile publice invadate de gunoaie. Așa că am creat această campanie și îmi doresc din tot sufletul să devină o tradiție” declara atunci senatorul Pîrvulescu.
Asta s-a și întâmplat.
Campania „Teleorman, județ curat” a devenit o tradiție, continuată în 2022 de prefectul Haralambie Epure. A organizat totul, participă alături de voluntari la acțiunile de ecologizare și a convins primăriile din județ să se alăture acestei inițiative.
Demersul este susținut de Asociația de dezvoltare intercomunitară Managementul Deșeurilor Teleorman și firma Polaris, care au pus la dispoziție toată logistica necesară acestei acțiuni.
Campania „Teleorman, județ curat” a început luni, în Alexandria, în cel mai controversat loc din oraș: groapa ilegală de deșeuri, o problemă care persistă de ani buni și a devenit o bombă ecologică pentru municipiul reședință de județ.
Aici au fost incendii, șobolanii sunt în culmea fericirii, iar pericolul de îmbolnăvire este iminent, în special vara, când temperaturile sunt ridicate, iar mirosul devine greu de suportat pe o distanță considerabilă.
Din păcate, conducerea Primăriei Alexandria a refuzat să se alăture acestei campanii, singura din județ, ambițiile politice fiind puse mai presus de interesul și sănătatea publică.
În rest, toate primăriile de orașe și municipii au decis să se implice, indiferent de culoarea politică, un act de responsabilitate pe care îl salutăm și îl considerăm o dovadă de maturitate politică.
Pentru că atunci când este vorba despre un proiect care aduce beneficii, atât pentru sănătate, cât și pentru imaginea județului, ambițiile politice nu își au rostul, iar lipsa implicării dovedește cât de mărunți sunt, în spatele cortinei, cei care sabotează o astfel de inițiativă.

Susține-ne activitatea