Connect with us

Știri

Tribunalul București s-a pronunțat în dosarul Belina! Președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gîdea, ACHITAT!

Publicat

de

Președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gîdea, a fost achitat, joi, în dosarul Belina. Decizia pronunțată de Tribunalul București poate fi atacată cu apel.

Adrian Gîdea a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în anul 2018, pentru complicitate la abuz în serviciu, după ce, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a semnat încheierea a trei contracte cu firma Teldrum și o persoană fizică, pentru închirierea de părți din insula Belina și brațul Pavel al fluviului Dunarea, având drept scop „creșterea peștelui pentru pescuit sportiv și agrement”. Contractele au fost încheiate pe 10 ani, la preţuri de 1.900 lei pentru un hectar pe an, 2.792 lei pe lună şi 3.988 lei pe lună, pentru o suprafaţă totală de 80 hectare.
„Prin aceste demersuri a fost cauzată o vătămare a intereselor publice, legitime ale CJ Teleorman, totodată, fiind obţinut un folos necuvenit de către beneficiarii contractelor, reprezentat de dobândirea imobilelor respective”, au susținut procurorii DNA.
Iată că, după patru ani, Tribunalul București, ca primă instanță, a hotărât că fapta de care a fost acuzat Adrian Gîdea „nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevazută de lege”.

Susține-ne activitatea