Connect with us

Știri

Medicul oncolog Michael Schenker a pus Craiova pe harta Europei! Spital privat GRATUIT, performanță și succes în lupta cu boala secolului/VIDEO

Publicat

de

Pare ireal pentru o țară care se chinuie dintotdeauna să țină pasul cu orice.
Sistemul de sănătate din România, să nu ne ascundem după deget, lasă încă mult de dorit, iar foarte mulți români ajung să vândă tot ce au pentru a se trata în alte țări.

La noi, performanța bate pasul pe loc sau, acolo unde există, nu este promovată.

Pentru că este Săptămâna Mare, am decis să relatăm despre speranță, supraviețuire, pasiune pentru meserie și empatie, câteva condiții esențiale atunci când vorbim despre sănătate.

Spitalul care „se învârte după soare”

Nu vom intra astăzi în detalii medicale, vom păstra această parte pentru interviul cu medicul care a reușit să construiască, din fonduri proprii, un spital privat care „se învârte după soare”, cum ne place nouă, românilor, să descriem lucrurile impresionante.
Medicul craiovean Michael Schenker s-a specializat în oncologie și, după ce a terminat studiile, a pornit pe un drum greu, însă nu s-a oprit niciodată. Este ceea ce a descoperit că i se potrivește și a continuat să studieze domeniul. Deși a ajuns la un nivel avansat, care îi permite să facă minuni în multe cazuri catalogate, inițial, fără speranță, continuă să studieze și să facă progrese uimitoare.
Michael Schenker și soția sa, Ramona Schenker, psiho-oncolog, au ales să părăsească sistemul de stat și au început să profeseze în sistem privat, după ce au deschis o unitate medicală cu împrumut de la bancă.
Proiectul a fost demarat în anul 2014, iar primul pas a fost formarea unei echipe care să rezoneze cu scopul principal care i-a motivat pe cei doi soți medici, încă de la început: tratarea bolnavilor de cancer în cele mai bune condiții.
Clinica a fost denumită Sf. Nectarie și a devenit neîncăpătoare, în mai puțin de un an.
Nu este un domeniu ușor, dar dacă faci totul cu profesionalism și pasiune, rezultatele sunt pe măsură. Cea mai mare satisfacție este atunci când speranța pacientului devine realitate. Facem tot ce este omenește posibil, aplicăm tratamentele care sunt disponibile și în alte țări, iar pacientul nu trebuie să plătească nimic. Avem contract cu Casa de Asigurări de Sănătate”, spune doctorul Schenker.
Echipa cu care a plecat la drum este și acum lângă medicul Michael Schenker, iar în fiecare an tot mai multe cadre medicale se îndreaptă spre această clinică. Personalul este instruit chiar de el, iar empatia față de bolnav a fost întotdeauna un dintre regulile principale.

Spitalul Sf.Nectarie, un nou proiect construit cu suflet

În urma cu câteva zile, medicii Michael și Ramona Schenker au pus bazele unei noi clinici, dotată cu aparatură de ultimă generație pentru tratarea afecțiunilor oncologice. Au renunțat la fosta clinică, ce devenise neîncăpătoare, și, cu un nou credit obținut de la banca Transilvania, au construit un spital, păstrând numele Sf. Nectarie.
Încă de la intrare, noua clinică îți dă senzația că ai pășit mai degrabă într-un resort de cinci stele, decât într-un spital de oncologie.
Totul este foarte bine pus la punct, arată impecabil, și s-a ținut cont chiar și de culorile folosite, pentru a contribui la confortul psihic al pacientului.
Dotările și aparatura se ridică la cele mai înalte standarde, iar personalul medical este profesionist și are un comportament ireproșabil.
Până acum, în România, noi nu am întâlnit ceva similar, care să îmbine tot ce are nevoie un pacient care se luptă cu această boală grea. Am întâlnit doar situații separate, în sensul că ori erau condiții bune, dar profesionalismul era mediu, ori era profesionalism, dar condițiile erau jalnice.
La spitalul Sf. Nectarie din Craiova nu este vorba doar despre condiții și aparatura modernă.
Este vorba despre speranță. Aici am aflat și noi pentru prima dată, că nu se mai poate pune egal între cancer și deces, nici când apar metastaze, iar unele cazuri, destul de numeroase, cumplita afecțiune poate fi transformată în boala cronică, ce poate fi ținută sub control mult și bine.

Tratamente inovatoare, rezultate uimitoare

Doctorul Schenker este unul dintre medicii care are acces la tot ce apare nou: tratamente inovatoare, care, deși nu sunt încă gratuite în România, permit pacienților să se înscrie în trialuri, unde nu plătesc nimic, iar rezultatele sunt uimitoare.
Au fost cazuri care au venit la medicul Michael Schenker ca la o ultimă speranță, după ce primiseră, din alte părți, vestea că mai au de trăit doar trei luni. Au avut parte de scheme personalizate, tratamente noi și deja au trecut cinci ani de atunci, iar ei scriu despre ce au trăit, cum este cazul unei colege jurnalist la Evenimentul Zilei, care a ales să își facă publică povestea.
Cei care ajung la clinica Sf. Nectarie nu primesc doar vorbe frumoase și condiții bune, primesc speranță și viață, încă din prima zi în care calcă pragul acestei unități medicale.

Ce spun pacienții

Am reușit să stăm de vorbă cu câțiva pacienți, iar ei, fără să știe cu cine discută, ne-au mărturisit că au încercat să se trateze și în alte țări, dar era scump, iar tratamentele aplicate la clinici de renume erau aceleași cu cele ale doctorului Schenker, asa că s-au întors în România, unde beneficiază gratuit de tot ce beneficiau în străinătate, pe bani mulți.
Prin acest material, scris în Săptămâna Mare, am vrut să arătăm oamenilor că există speranță, că boala secolului poate fi ținută sub control, chiar și în stadii avansate, și că nu se mai poate pune egal între cancer și moarte, în anul 2022, atunci când există, aproape de noi, profesioniști ca medicul Schenker și echipa sa, care oferă viață și speranță, GRATUIT.
Dumnezeu lucrează prin oameni, iar cu siguranță tot personalul medical de la aceasta clinică demonstrează acest lucru, în fiecare zi, oră, minut.

În perioada următoare vom reveni cu un material în care medicul Michael Schenker ne va explica, pe înțelesul tuturor, ce înseamnă această boală în 2022, cum evoluează medicina în acest domeniu și cum pot beneficia pacienții români de cele mai noi tratamente și proceduri, fără să fie nevoiți să plătească sume astronomice, așa cum se întâmplă în multe clinici private din afara țării, unde bolnavii merg să se trateze, cu sacrificii financiare enorme, pentru că pur și simplu nu au auzit că pot primi același tratament, acum și în aceleași condiții, chiar în România, gratuit.