Connect with us

Știri

Practici mafiote în comuna Talpa! Oamenii fostului primar, Rababoc, acum subprefect, l-au blocat în trafic pe actualul primar/FOTO

Comuna Talpa, condusă de mai bine de 20 de ani de Benone Rababoc, arată ca și cum, de la revoluție încoace, ar fi fost abandonată.

Lucrări neterminate și foarte mulți bani publici cheltuiți, care nu se regăsesc în investiții publice.
Benone Rababoc, cel care s-a aflat la cârma comunei atâta amar de vreme, a fost unul dintre pesedștii răsfățați ai partidului, care a avut întotdeauna un loc special al lui, indiferent cine se afla la conducere.
După ce Liviu Dragnea nu a mai avut loc în partid, Benone s-a repliat rapid și s-a aliniat noilor norme impuse de noua conducere, ca să ii fie bine, pe persoană fizică.
Cu toate acestea, a pierdut alegerile locale din 2020, după aproape două decenii, pentru că tinerii din comună au ales să facă o schimbare.
În locul lui a fost votat Cleofir Netejoru, de la PNL, iar tot aparatul fostului primar a fost exclus din sfera banului public.
Deși a plecat de la primărie cu o avere considerabilă, Benone Rababoc nu s-a mulțumit cu societatea agricolă pe care o deține și care ii aduce bani frumoși. A vrut, din nou, funcție publică, așa că a fost numit politic, din partea PSD, subprefect de Teleorman.
Se pare că nu a reușit, totuși, să lase în urmă eșecul de la Talpa și să înțeleagă că nu mai are acces la fonduri și nici nu mai poate face legea în comună.
Sau cel puțin așa pare, judecând după ultimele evenimente.
Doi apropiați ai lui Benone Rababoc, care primiseră funcții publice, pe vremea când conducea, nu se opresc din șicanări la adresa actualului primar, Netejoru.
Ultima „ispravă” i-a indignat pe cetățenii comunei Talpa, care au postat pe un grup întâmplarea desprinsă, parcă, din filmele cu mafioți.
Actualul primar a fost blocat în trafic de doua mașini, în timp ce mergea către primărie, din care au coborât apropiații fostului primar pentru a-i cere actele, deși indivizii nu au nici o calitate în acest sens.
Culmea este că toată scena s-a petrecut la nici 30 de metri distanță de postul de Poliție, ceea ce ne duce cu gândul că tupeul și autosuficiența oamenilor lui Rababoc rămân constante.
După aceast incident, primarul Cleofir Netejoru a depus plângere la poliție și a cerut să se ia măsuri.

„În dimineața zilei de 28.04.2022, în timp ce se deplasa către primărie,pe drumul județean DJ506, domnul primar Cleofir Netejoru a fost urmărit și blocat în trafic de către doi indivizi, pe numele lor Văduva Ion și Ogararu Iulian Gigi, apropiați ai domnului subprefect de Teleorman, Benone Rababoc! Obișnuiți ca în perioada 1996-2020, când la conducerea comunei, în funcția de primar, se afla domnul actual subprefect de Teleorman Benone Rababoc, în această localitate lucrurile să se desfășoare după bunul plac al camarilei lor și nemulțumiți, probabil, de faptul că nu mai au acces la banul public, ca niște „adevărați” haiduci „moderni” și cu un dispreț total față de oamenii legii, au hotărât să ceară socoteală pe cont propriu actualului primar al Comunei, blocându-l în trafic și cerându-i „documentele de identificare ale vehiculului și permisul de conducere”!
Acești doi indivizi sunt recunoscuți pentru comportamentul lor inadecvat și „golănesc”, din timpul ultimei campanii electorale, pentru alegerile locale din anul 2020, ca domnul Ogararu Iulian Gigi, fost director al Centrului Rezidențial pentru persoane vârstnice dependente Sf.Maria, din comuna Talpa, ce își etala organul genital în fața cetățenilor comunei care își permiteau să aibă o opinie politică contrară cu a sa, iar domnul Văduva Ion, o perioadă mai târziu, având același comportament asemănător în fața unei locuitoare a comunei Talpa, care a avut curajul de a susține noua conducere, arătându-i partea dorsala fără niciun pic de jenă față de aceasta”, este postarea care a apărut pe grupul „Comuna TALPA-Teleorman”.

Susține-ne activitatea

GMC WEN DESIGN