Connect with us

Știri

Stelian Ion de la USR luat la „mișto” de SRI, după ce a declarat în Parlament că Serviciile se implică în alegerea judecătorilor CCR.

Publicat

de

Acuzații grave și „oftică” în tabăra USR, marți, după ce parlamentarii au votat noii judecători pentru Curtea Constituțională a României.

Din partea USR a fost desemnat celebrul Cristi Danileț, fost judecător, exclus din magistratură după ce CSM a considerat, în urma dezbaterilor, că aparițiile sale în mediul online, „atacând” iarba cu drujba și făcând karate în grădină, nu se potrivesc cu această meserie, ca imagine publică.
Coaliția de guvernare a decis să-i acorde voturile lui Bogdan Licu, cel propus de PSD pentru CCR, iar Stelian Ion, fost ministru USR al justiției, a izbucnit la tribuna Parlamentului, inclusiv la adresa Serviciului Român de Informații, despre care a spus, practic, că ar fi implicat în această alegerea lui Bogdan Licu, pentru CCR: „un candidat împins de la spate de serviciile secrete” este afirmația lui Stelian Ion care a reușit să îi irite pe reprezentanții SRI.

În replică, cei de la Serviciul Român de Informații au răspuns public, printr-un comunicat de presă, acuzațiilor fostului ministru al justiției.
„SRI a luat act de declarațiile politice rostite azi în Parlamentul României în care a fost invocat Serviciul în contextul numirilor de la Curtea Constituțională a României.

Numirile în funcțiile de judecători în această instanță sunt apanajul exclusiv al partidelor politice, în conformitate cu un set de criterii care nu au legătură cu rolul instituțional al SRI. Invocarea instituției noastre în acest context este gratuită, nu are legătură cu realitatea, cu normele unui stat de drept ori cu misiunea Serviciului.

Constatăm, fără surprindere și fără caracter de noutate, atacuri sistematice la adresa Serviciului și a conducerii acestuia și încercări de atragere în disputa politică actuală. Serviciul nu este la prima astfel de campanie și își menține determinarea în apărarea cetățenilor și a valorilor constituționale.

Aceste declarații politice nu au legătură cu valorile constituționale apărate și promovate de SRI”, este reacția Serviciului Român se Informații.

Vezi mai mult
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *