Connect with us

Știri

După 17 ani de promisiuni mincinoase, Primăria Alexandria scoate la vânzare Parcul Industrial/Foto

Publicat

de

Anunțul vine de la consilierul local Gabriel Bulumac, cel care a reușit, de când a fost ales în această funcție, să oprească multe plăți și tranzacții dubioase ale Primăriei Alexandria.

De această dată, vorbim despre celebrul Parc Industrial, cel care ar fi trebuit să funcționeze la intrare în Alexandria, dinspre București, pe o suprafață de 18 ha de teren.

Minciuni electorale

La fiecare patru ani, în campania electorală, primarul municipiului Alexandria, Victor Drăgușin, ne vorbea despre prosperitatea orașului care ne „pândea” la fiecare pas, după ce ar fi dezvoltat orașul prin atragerea de investitori într-un proiect îndrăzneț, pe care l-a numit Parc Industrial.
Povestea a început în anul 2005, suna frumos și constructiv, însă totul a rămas la nivel de vorbe.
Populația a înghițit gălușca electorală timp de 17 ani, iar celebrul Parc Industrial a rămas la nivel de panou ruginit, pe care stă scris planul de îmbogățire pentru Alexanndria.

Banii cetățenilor tocați de aparatul de partid.

Anii au trecut, iar Parcul Industrial a devenit o gaură neagră pentru bugetul local, în timp ce locuitorii Alexandriei erau încărcați cu noi si noi taxe, pe care erau obligați să le plătească unor societăți înființate de Primăria Alexandria ca să facă…nimic.
De fiecare dată când cineva aducea vorba despre Parcul Industrial, primarul Victor Drăgușin dădea vina pe soartă și pe faptul că nu vor investitorii să vină în Alexandria.
Însă, în toată această perioadă, nimeni nu spunea ce sume de bani înghite acest proiect bolnav din punct de vedere al perspectivei.
Ei bine, Parcul Industrial care nu există în realitate, a funcționat ca și cum ar fi fost un proiect de succes. Are director, angajați, se fac studii peste studii și se plătesc cărți funciare care, mai apoi, sunt anulate, în favoarea altor cărți funciare, sub altă formă. Totul din banii cetățenilor din Alexandria, care au fost păcăliți continuu cu „lapte și miere”, în fiecare campanie electorală.

Vânzare dubioasă cu iz penal.

La ultima ședință a Consiliului Local Alexandria, aflăm că primarul Victor Drăgușin a ținut un discurs impresionant, pentru a obține voturile consilierilor cu privire la ce credeți? Vânzarea celebrului Parc Industrial. Mai precis, a terenului de 18 ha, care acum este cultivat cu rapiță, de nu se știe cine, pentru că și asta este secret.
Terenul respectiv, care a fost împărțit în mai multe loturi, fiecare lot cu cartea lui funciară ( pe bani mulți), a fost comasat, din nou ( alți bani, altă distracție), cu o nouă carte funciară, chiar înainte ca primarul să fie „surprins” plăcut de oferta unui privat care dorește să cumpere toată suprafața Parcului Industrial.
Faptul că Primăria Alexandria a unit loturile teren chiar înainte de această ofertă ridica multe semne de întrebare, în special din punct de vedere penal, și pare o tranzacție cu dedicație.
DNA a trimis în judecată persoane cu funcții de conducere pentru astfel de „manevre”, iar acest caz nu este unul de neglijat, având în vedere că bugetul local a fost prejudiciat, timp de 17 ani, de un proiect de care s-a tras în mod nejustificat, poate cu rea credință.