Connect with us

Știri

Teleorman primește sumă record și pentru rețeaua de gaze naturale! Senatorul Pîrvulescu: „Am prezentat către autoritățile centrale situația reală dezastruoasă din județ”

Publicat

de

Este oficial! Pentru prima dată, județul Teleorman primește suma record de 229.126.742 lei pentru extinderea rețelei de gaze naturale în mediul rural.

Aceasta a fost, dealtfel, principala promisiune electorală a liberalilor teleormaneni, când au cerut votul cetățenilor, iar oamenii le-au dat o șansă, cu speranța că se vor tine de cuvânt.
Ce-i drept, pe fondul instabilității politice din ultimii doi ani, totul părea că a fost doar „gargară electorală” , pentru că nici o investiție mare nu a fost finanțată după alegerile din 2020, iar populația județului începuse să își piardă speranța și să se simtă păcălită.
Iată că, în mai puțin de o săptămână, județul Teleorman a primit finanțări record pentru alimentare cu apă, canalizare, asfaltare și extinderea rețelei de gaze naturale, în comunele din judetul nostru.
Senatorul Eugen Pîrvulescu, președintele PNL Teleorman, este cel care a făcut anunțul ce va schimba total situația în mediul rural din Teleorman.
Pentru mine, aceste proiecte de amploare au reprezentat, permanent, priorități. Prea mult timp acest județ a fost lăsat pe ultimul loc și am ajuns, în 2022, una dintre cele mai nedezvoltate zone din România. Când am cerut votul teleormănenilor mi-am promis mie, în primul rând, apoi am promis oamenilor că voi schimba lucrurile în bine și vom dezvolta Teleormanul. Și am reușit. Avem finanțare, de acum ne apucăm de treabă.
Am prezentat către autoritățile centrale situația reală dezastruoasă din județul Teleorman, și anume faptul că niciuna dintre cele 92 de comune nu este racordată la rețeaua de gaze. Inadmisibil pentru România în anul 2022!
Ministerul Dezvoltării a alocat județului nostru, prin programul „Anghel Saligny”, suma considerabilă de 229.126.742 lei pentru rețelele de distribuție a gazelor naturale, județul nostru situându-se, astfel, pe locul 3 la nivel național. S-a făcut dreptate pentru Teleorman, din punctul meu de vedere. Judetul nostru a primit, în decurs de câteva zile, 1.761.519.114 lei astfel: 1.532.392.372 lei pentru proiectele care vizează alimentarea cu apă, canalizare și asfaltare și 229.126.742 lei pentru proiectele de extindere a rețelelelor de gaze naturale” a declarat senatorul Pîrvulescu.