Connect with us

Politică

Adrian Gîdea, președintele PSD Teleorman, îi numește proști pe cei de la USR! Replica lui Sergiu Iordan, președintele USR Teleorman: „Tipic pesedist, s-a trezit vorbind”

Publicat

de

Declaratiile politice din spațiul public devin din ce în ce mai spumoase, pe măsură ce ne apropiem de următoarele alegeri electorale.

Într-o postare publică pe pagina sa de facebook, președintele Consiliului Județean Teleorman și al PSD Teleorman iese la „atac” și susține, practic, că cei de la USR sunt…proști, iar cei de la PSD sunt coerenți.
Afirmația face referire la Planul Național de Redresare și Reziliență și la modificările pe care le cer cei de la USR, cu privire la anumite reguli pe care ar trebui să le urmeze tara noastră pentru a primi fondurile europene.

Coerența PSD versus Prostia USR!
După schimbarea fostului ministru al Fondurilor Europene, Guvernul și Coaliția de guvernare au câștigat coerență și în ceea ce privește modificări ale PNRR. Insistențele PSD pentru modificarea prostiilor scrise de USR în acest plan național au convins partenerii de guvernare să acționeze unitar pentru apărarea intereselor cetățenilor români.
Acum Guvernul vizează și o modificare mai amplă a PNRR, pe lângă solicitarea PSD privind eliminarea plafonului de 9,4% din PIB pentru pensii, care ar fi însemnat o înghețare a veniturilor pensionarilor timp de 48 de ani. Ministrul Marcel Boloș a avansat inclusiv un termen, respectiv toamnă, timp în care România va pregăti un pachet întreg de măsuri, nu doar eliminarea plafonului de 9,4% din PIB pentru pensii și introducerea irigațiilor din agricultură, ci și alte elemente care sunt determinate de contextul economic și de conflictul din Ucraina, cum ar fi scumpirea materialelor de construcții care reconfigurează toate cheltuielile planificate inițial.
Această conduită mai coerentă a Guvernului este în favoarea românilor care vor beneficia de fondurile din PNRR” susține Adrian Gîdea.
Replica președintelui USR Teleorman, Sergiu Iordan, nu este la fel de jignitoare, însă este plină de ironii la adresa PSD, cel mai probabil greu de înțeles de o mare parte social- democrată.

Printr-o postare tipic PSD-istă, în linia care i-a consacrat ca fiind social-populiști, actualul președinte al Consiliului Județean Teleorman a lansat în ieri spațiul public o cugetare ce nu-i face nicidecum cinste.
E penibil să îți jignești un adversar politic (numindu-l prost) aducând argumente… eufemistic vorbind… lipsite de logică.
Domnul președinte scria următoarele despre coerența PSD, făcând referire lprogramul PNRR:
„???? ???????? ??????? și ? ?????????? ??? ????? ? ????, ?? ????? ??????????? ??? ??????? ?????????? ?????????? ?? 9,4% ??? ??? ?????? ??????, ???? ?? ?? ???????? ? ???ℎ????? ? ??????????? ????????????? ???? ?? 48 ?? ???.”
Mi-ar plăcea ca domnul președinte al CJ Teleorman să înțeleagă faptul că USR a gândit un program serios de creștere a pensiilor, un program bazat pe o creștere economică sănătoasă, nicidecum bazat pe propuneri populiste cu măriri artificiale bazate pe bani împrumutați. Poate explica domnul Adrian Ionuț Gâdea ce se va întâmpla cu pensiile oamenilor (menținând plafonul de 9,4% din PIB) în condițiile în care ???????? ?????? ???? va avea creșteri anuale în baza investițiilor susținute de USR?
Este nevoie să îi explicăm faptul că investițiile generează mai multe locuri de muncă, mai multe taxe colectate de Stat și implicit o creștere mai mare a PIB-ului?
Un vechi citat descrie perfect situația noastră: „??-? ???? ?? ?? ????? ?? ?l ??? ????? ? ??. ?????-? ??? ?? ?????????? ?? ?? ??? ????? ?????? ??? ?????? ?????i ???”, este răspunsul președintelui USR Teleorman.