Connect with us

Știri

Dezastru la TR Administrare Imobile, societatea Primăriei Alexandria care cere comision pentru nimic cetățenilor care locuiesc la bloc!

Publicat

de

Despre societățile care căpușează bugetul local am mai scris și vom mai scrie până când organele de cercetare penală și instituțiile care ar trebui să le sesizeze vor „îndrăzni” să demareze o anchetă serioasă, pe măsura pagubelor aduse banului public.

TR Administrare Imobile, Apaserv Alexandria și alte inutilități publice reprezintă pentru municipiul Alexandria o gaură neagră, în care fondurile cu care s-ar putea rezolva multe probleme ale orașului dispar pur și simplu, cu titlul de cheltuieli.
Aflăm astăzi, de la consilierul local Gabriel Bulumac, cel care a tot deranjat „caracatița” din Primăria Alexandria, că această „căpușărie” publică, numită TR Administrare Imobile, este considerată ineficientă chiar de un auditor financiar, într-un raport întocmit în urma verificării rentabilității acestei societăți inventate pentru aparatul de partid.
Vom detalia mai jos, însă, până acolo, reamintim cititorilor noștri ca TR Administrare Imobile este o societate înființată cu acordul Consiliului Local, funcționează în subordinea Primăriei Alexandria și este finanțată din bani publici.
Tot aici, oricine merge la sediul lor poate găsi, pe post de angajați, membri PSD expirați, pentru care nu s-au mai găsit locuri în aparatul de stat, cum ar fi foști viceprimari, dar și foști ziariști cu pretenții de actuali, care scriu articole de propagandă, în timp ce sunt plătiți din bani publici, și chiar merg la conferințe de presă, pe post de redactori.
De curând, toate blocurile din Alexandria au fost preluate spre administrare de această societate, înlocuind Asociațiile de Proprietari care oricum nu mai existau de ani buni.
A fost o nouă găselniță pentru a mai stoarce ceva bani de la cetățeni, sub formă de comision de administrare, în cuantum de aproximativ 50 lei/apartament.
Din dezvăluirile consilierului local Bulumac, acum înțelegem și de ce TR Administrare Imobile are nevoie disperată de bani, încercând să pară o societate rentabilă.
Ei bine, potrivit legii, această societate, pentru că este finanțată din bani publici, este evaluată anual de un auditor financiar independent, care constată, printr-un raport, dacă ar mai trebui să funcționeze sau este doar o gaură neagră pentru bugetul local.
Nu știm cum au reușit să „fenteze” realitatea până acum, dar ultima evaluare arată clar că TR Administrare Imobile este un dezastru din punct de vedere al cheltuielilor fără rost, inclusiv cu personalul mult prea numeros pentru o societate nerentabilă.
În urma raportului întocmit de auditorul financiar Gheorghe Zorila, au apărut și informații concrete, pe cifre, despre adevărata situație de la această societate.
În conformitate cu Standardul de audit 570 „principiul continuității activității”-există INCERTITUDINI SEMNIFICATIVE cu privire la capacitatea societații de a-și continua activitatea și implicit că aceasta ar puta să fie aptă să realizeze activele si să execute obligațiile sale în cursul desfășurarii activitatii viitoare, pentru următoarele motive:
– profitabilitate scăzută (3221 lei pentru 2021)
La 31.12.2021, datoriile curente nete ale societății sunt in sumă totală de 1.293.335 lei și depășesc activele circulante totale în sumă de 1.064.460 lei, procent depășire 21.50%.
– depășirea cheltuielilor cu personalul realizat în 2021 – 2.270.115 lei, față de anul 2020, când s-a realizat 1.737.177 lei (prevederi BVC 2021 plan 2313000 lei).
– plăți restate total la 31.12.2021 în sumă totală de 930.326 lei în creștere față de
31.12.2020 când s-au înregistrat plați restante în sumă totală de 616.732 lei – procent crestere 50.8 %.
– datoriile restante către bugetul consolidat al statulului sunt la 31.12.2021 în sumă totală de 809.532 lei, față de 598.753 lei la 31.12.2020 – în creștere la 26,04 %; în general o lichiditate mai mică de 0,8 este un semnal negativ pentru societate.

„Dacă vă întrebați care este motivul pentru care cei de la societatea TR Administrare Imobile au crescut tarifele, iar taxele pentru administrare au crescut vertiginos, asta este pentru că oamenii trebuie să acopere cu ceva găurile pe care le-au produs de atâța ani. Așa cum este și în cazul ApaServ, găurile
incompetenței se acoperă prin tarife mai mari sau prin coeficient de neînchidere. Ăsta este tristul adevăr al unui oraș care se scufundă an de an.
L-am întrebat pe actualul director de la TR Administrare Imobile, în ședința de Consiliu Local de astăzi, dacă a conceput un plan cu măsuri pentru redresarea economică a societății, dar acesta a spus foare relaxat că NU a conceput un astfel de plan.
Vă rog să vă spuneți părerea despre activitatea TR Administrare Imobile. Este important să facem împreună o radiografie reală a activității acestei societăți, care a devenit o gaură neagră la care am ajuns să cotizăm fără voia noastră”, a scris consilierul local Gabriel Bulumac pe pagina sa de facebook.