Când credeam că nimic nu ne mai poate surprinde, având în vedere câte situații am întâlnit de-a lungul timpului, în Teleorman se întâmplă ceva care anulează complet percepția asupra anomaliilor publice.
Aflăm, pe surse, nu de la instituțiile care ar trebui să ne informeze corect cu privire la situația de fapt, ci de la oamenii din comună, inițial, și din alte surse, că soția primarului Soreață de la Peretu, Nicoleta Soreață, a fost săltată de mascați, în urmă cu aproximativ o săptămână, după descinderile efectuate la locul său de muncă și nu numai.
Ce s-a întâmplat?
Doamna Soreață, împreună cu un „prieten” condamnat în trecut pentru proxenetism, au pus la cale o „afacere bănoasă” și au constituit împreună o adevarată grupare infracțională.
Doamna primar, în calitate de asistentă la cabinetul medical din Peretu, județul Teleorman, elibera adeverințe de vaccinare fără ca personale respective să fie vaccinate.
Surse judiciare susțin că Nicoleta Soreață se asociase în această „afacere” cu un proxenet, veteran în arta infracțiunilor.
Așadar, pentru câteva milioane de lei/persoană, cei care doreau să obțină un certificat covid fără să se vaccineze o „rezolvau” cu soția primarului de la Peretu, prin intermediul prietenului proxenet.
El racola clienții, ea le oferea certificatele de vaccinare și, în plus față de suma primită, păstrau și voucherele oferite de stat persoanelor vaccinate.
Afacerea a decurs foarte bine, până când au ajuns în atenția organelor de cercetare de penală. Nu vă imaginați că vorbim despre autoritățile din Teleorman, aici nu observă nici un organ ceea ce se întâmplă chiar sub nasul lui, este vorba despre o structură „necunoscută” de la București, potrivit IPJ Teleorman.
Reprezentanții Poliției Teleorman confirmă faptul că au oferit sprijin logistic pentru descinderile de la Peretu, dar refuză să ne spună ce instituție au sprijinit, blocându-ne, astfel, accesul la informații publice și posibilitatea de a ne adresa organelor de anchetă care se ocupă de dosar.
Reacție cel puțin nefirească a Poliției Teleorman, având în vedere că în alte cazuri, chiar dacă au participat doar cu efective la o acțiune, măcar ne spuneau cui să ne adresăm.
Despre acest subiect vom redacta un material separat, pentru că, din ce observăm în acest caz, poziția IPJ Teleorman pare mai degrabă a unui clan mafiot decât a unei instituții publice.