Connect with us

Știri

Cristescu, senator de Teleorman: „Ministrul agriculturii prelungește programul Tomata! Patru mii de euro pe an, sprijin maxim pentru fiecare exploatație!

Publicat

de

Programul „Tomata”, care a sprijinit mai mulți legumicultori de când a fost înființat, se prelungește la cererea celor care se ocupă de acest segment al agriculturii.

Anunțul a fost făcut de senatorul de Teleorman, Dan Cristescu, care a specificat faptul că ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, a pregătit deja un act normativ în acest sens.
Micii fermieri români au un partener în ministrul PSD al Agriculturii, care le-a înțeles problemele și a este receptiv la solicitările lor. În acest sens, a elaborat deja un proiect de act normativ care prelungește perioada de valorificare a producției și pe cea de depunere a documentelor din programul „Tomata”.
Este o gură de oxigen pentru legumicultorii care s-au confruntat cu mari dificultăți în acest an, de la vremea rece prelungită, până la explozia prețurilor la energie, doi factori importanți care au crescut semnificativ costurile de producție și, implicit, au îngreunat și au întârziat vânzările.
Prin decizia ministrului Chesnoiu, termenul pentru valorificarea producției crește de la 10 iunie la 1 iulie, iar cel privind depunerea documentelor justificative pentru ciclul 1 de producție se prelungește până la 30 August, față de 30 iunie, cât era inițial.
În acest fel, cât mai mult fermieri/legumicultori români vor beneficia de sprijinul maxim de 4000 de euro/an/exploatație”, a anunțat senatorul Cristescu.