Connect with us

Politică

Scandal de proporții la Roșiorii de Vede! USR s-a aliat cu PSD, în schimbul a două funcții bănoase! Costin Fierascu confirmă înțelegerea!

Publicat

de

USR, partidul care efectiv a fost construit pe retorică anti PSD și pe depolitizarea instituțiilor de stat, promovarea tinerilor capabili și curați politic, a ajuns, după câțiva ani de experiență publică, să se dea chiar cu „ciuma rosie”, în schimbul unor funcții.
„Le era foame” afirmă colegi din partid despre consilierii locali roșioreni ai USR, neplăcut surprinși de înțelegerile bruște cu PSD, după ce la Roșiorii de Vede, județul Teleorman, cel mai important și mai vocal opozant al primarului Valerică Cîrciumaru și al manevrelor pesediste cu bani publici, Costin Fierăscu, care vine din partea PLUS a laturei USR, a bătut palma chiar cu „boala care a distrus România”.
Încă nu este clar dacă vorbim doar despre o înțelegere locală sau partidul „purilor” a virat la „stânga” de dragul ciolanului, însă o reacție oficială din partea președintelui USR Teleorman, Sergiu Iordan, vizavi de această manevră a fost transmisă cu puțin timp în urmă și o vom reda la finalul acestui material.
Pentru a înțelege cum s-au derulat faptele, amintim că în Consiliul Local Roșiorii de Vede a fost scandal mare cu privire la alegerea viceprimarului.
Funcția a fost ocupată abia ieri, după doi ani de la alegerile locale, în forma dorită de primarul PSD, Valerică Cîrciumaru.
De acum, viceprimar este Cristiana Piper- Savu, soția deputatului PSD de Teleorman, Florin Piper-Savu.
Timp de doi ani, USR Teleorman, care deține un număr important de consilieri locali la Roșiorii de Vede, s-a prezentat ca un opozant al actualei administrații și al practicilor PSD care, spunea el, au îngropat municipiul pe care „îl iubește atât de mult”.
Mai mult, același Costin Fierascu, contracandidatul din 2020 al actualului primar, susținea cu vehemență că vrea să schimbe fața orașului, iar acest lucru nu se poate face decât prin partide curate, cum este USR, în colaborare cu partidele de dreapta, cum ar fi PNL.
Iată că, după doi ani de retorică, tinerii frumoși și liberi, băieții cu schimbarea, au capitulat în fața PSD pentru o „ciorbă caldă”.
Mai exact, primarul Cîrciumaru, uns cu toate alifiile la capitolul politică, a reușit să îl convingă pe Costin Fierăscu să voteze viceprimar PSD și să dea o „țeapă corectă” celor de la PNL, care tocmai negociau un viceprimar de dreapta. Totul în schimbul a două funcții bănoase, una de administrator la Primăria Roșiorii de Vede pentru Costin Fierăscu, alta de director comercial al societății Urbis Roșiorii de Vede, pentru Sorin Tudosie, cel care a candidat din partea PLUS, în 2020, pentru Primaria Drobotești.
Despre această schimbare, de la dreapta la stânga, Costin Fierăscu spune că este „benefică pentru oraș și că s-a săturat să fie considerat scandalagiul opoziției”. Așa că a dat mâna cu primarul pe care l-a tot „porcăit” până de curând, motivul fiind „binele municipiului Roșiorii de Vede”.
Despre ce a primit în schimb pentru acest „bine” a evitat, inițial, să vorbească, însă, ulterior, a recunoscut că a existat o înțelegere între el și edilul PSD cu privire la cele două funcții mai sus menționate.
Reamintim și faptul că în ultimele ședințe ale Consiliului Local Roșiorii de Vede, când a fost adusă în discuție alegerea viceprimarului, dar unul dintre consilierii PNL, Alexandru Iliescu, a lipsit, tot Costin Fierăscu a fost revoltatul de serviciu și l-a acuzat de trădare, cerând în gura mare conducerii PNL Teleorman să îl dea afară din partid.
Așadar, având în vedere cum s-au derulat faptele, putem spune încă o dată că ipocrizia în politică a devenit un fel de virtute, iar mirosului de „ciolan” mascat în binele poporului, nu îi rezistă nici măcar tinerii cu schimbarea.
Despre acest balamuc local, președintele USR Teleorman, Sergiu Iordan, susține că nu a știut nimic, nu este o decizie a partidului, iar situația va fi discutată în Biroul Județean al USR.
Cu toate acestea, președintele USR, tratat ca un preș, practic, de colegii de la Roșiorii de Vede, nu pare foarte supărat pe alegerea lor, ci pe Eugen Pîrvulescu, liderul PNL Teleorman, pentru că a declarat într-un interviu acordat ziarului Teleormanul că alianța cu PSD este toxică, iar coaliția de guvernare, la nivel județean, nu funcționează, criticând, totodată decizia lui Costin Fierăscu de a „vira” stânga, după ce, inițial, s-a declarat susținător al unui viceprimar de dreapta.