Connect with us

Știri

Vai de steaua noastră! Pentru că DSP Teleorman se face că nu vede, a fost nevoie de intervenția prefectului pentru amplasarea de pubele în bâlci/FOTO

Publicat

de

Într-un material publicat duminică, la cererea cetățenilor, am relatat faptul că oamenii care merg în bâlciul organizat de „anexa” Primăriei Alexandria, SC SERVICII PUBLICE ALEXANDRIA, nu au unde să arunce deșeurile.

În aceeași situație se aflau și comercianții care eu plătit sume importante de bani pentru a-și vinde marfa în spațiul special amenajat.


DSP Teleorman, instituție care nu prea mai are ce face dacă nu este pandemie, deși susține că a efectuat controale, sâmbătă, nu a observat că pe toată suprafața bâlciului de la Alexandria lipsesc coșurile de gunoi și pubelele. Nu a observat sau nu a vrut să supere autoritățile locale cu obligații impuse.
Altfel nu se explică faptul că situația s-a remediat abia după ce prefectul de Teleorman, Haralambie Epure, a „deranjat” decidenții de la sănătate publică și le-a cerut să ia măsuri.
Măsuri nu prea au luat, cu excepția unui avertisment, însă organizatorul de târguri din partea Primăriei Alexandria a umplut bâlciul de pubele și coșuri, acum, la spartul târgului.


Ideal ar fi fost să își facă fiecare treaba la timpul potrivit, nu doar să incaseze taxe și să „dispară”.
Penibil este faptul că, la sesizările cetățenilor, a fost nevoie să se implice prefectul care, deși este un susținător înfocat al ecologizării, în acest caz chiar nu avea nici o atribuție.
Mai mult, oamenii l-au „certat” tot pe prefect pentru lipsa coșurilor, convinși fiind că „e treaba lui”, având un vedere implicarea sa activă în campaniile de ecologizare de karate nivelul județului.
Între timp, cei care aveau obligații, se prefaceau că totul este în regulă, pe principiul „dacă nu zice nimeni nimic, o lăsăm așa”.