Connect with us

Știri

Și profesioniștii se compromit politic! Noul inspector general al ISJ Teleorman, Sorin Ilie, acordă gradație de merit unui profesor numit de PSD Teleorman subsecretar de stat la Ministerul Educației!

Publicat

de

Despre cadrul didactic Sorin Ilie, numit, marți, inspector general la ISJ Teleorman, la propunerea PSD Teleorman, funcție care revine acestui partid în urma negocierilor din coaliție, nu mai departe de ieri am scris.

Lăudam, cumva, alegerea PSD Teleorman, pentru că nu aveam elemente care să ridice semne de întrebare la adresa reputației profesionale a lui Sorin Ilie.
Noi și mulți dintre cei care îl cunosc, lăsând la o parte partea politică, pentru că omul si-a asumat această poziție, am fost convinși că din această postură, un om ca el ar putea face treabă bună în județ, pe partea de învățământ.
Din păcate, ca de obicei, politica, în general, dar PSD, în special, strică tot.
Este ca în exemplul cu mărul stricat și cel sănătos. Dacă le pui unul lângă altul, întotdeauna mărul stricat îl va afecta pe cel sănătos, nu invers.
Trecând la subiect, care credeți că este primul lucru pe care l-a făcut Sorin Ilie după ce a fost numit?
Ei bine, noul inspector general s-a „introdus” în comisa de contestații și a rezolvat favorabil cererea unui secretar de stat, numit tot de PSD Teleorman la Ministerul Educației, privind gradația de merit, o suma de bani consistentă, pe care profesorii o încasează timp de cinci ani.
Este vorba despre Cătălin Mihai Micu,
profesor de istorie la Colegiul
National „AlexandruIoan Cuza” din Alexandria, numit la propunerea PSD Teleorman în al doilea post de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Educației, unde face…digitalizare, oficial vorbind.
Ei bine, domnul profesor de istorie Micu, în urmă cu ceva timp, a depus dosarul pentru gradație de merit, însă nu a reușit să obțină punctajul necesar, așa că a contestat decizia.
Așa că astăzi, prima grijă a noului inspector general numit, în fapt, tot de PSD Teleorman, a fost să rezolve favorabil contestația domnului subsecretar profesor de istorie, prin acordarea de puncte în plus care să îl facă „apt” pentru gradația de merit, ca să mai încaseze și el un ban în plus, timp de cinci ani, că funcțiile astea politice sunt temporare.
Menționăm că în perioada în care indeplinește funcția politică de subsecretar de stat la Ministerul Educației, domnul profesor de istorie responsabil cu digitalizarea nu mai profesează ca dascăl, dar locul este asigurat, se poate întoarce oricând.
În schimb, încasarea gradației de merit se va aplica imediat, pentru că vizează activitatea de profesor de până acum, deși, moral ar fi fost cs această sumă să fi revenit unui profesor care merge la școală, care se implică activ și constant în activitățile pedagogice, nu care este numit politic la minister pentru nu se știe exact cât timp.
Una peste alta, putem concluziona, cu dezamăgire, că și cei considerați profesioniști, la un moment dat, sunt absorbiți de slugărnicia politică, calitate pe care nici un partid din România nu se pricepe mai bine decât PSD să o implementeze în rândul celor racolați, fie ei și buni profesioniști, până să fie atinși de „merele stricate”.