Connect with us

Știri

DREPT LA REPLICĂ – SC. Servicii Publice Alexandria!

Publicat

de

Nota redacției:
Societatea Primăriei Alexandria care s-a ocupat de organizarea bâlciului s-a simțit lezată în imagine, după ce am scris că nu sunt asigurate pubele comercianților și vizitatorilor și susține că nu este adevărat.
Tot societatea recunoaște că a fost sanctionată de către DSP Teleorman, în urma sesizării prefectului Haralambie Epure, care, la rândul său, a fost sesizat de cetățeni și comercianți, exact pentru lipsa pubelelor.
Altfel, potrivit reprezentanților acestei societăți, ei au fost în regulă, doar ca s-au conformat DSP-ului pentru că :așa au vrut ei”.
Dacă nu ar fi de plâns, am râde!
Parte raportul DSP:
„Se sancționează cu avertisment verbal organizatorul pentru neasigurarea colectării, îndepărtării și neutralizării deșeurilor solide, conf. OMS 119/2014 republicat art. 36(1)”

DREPT LA REPLICĂ:
În urma publicării materialelor ”Bâlciul din Alexandria devine focar de infecție! Nici un coș de gunoi pentru comercianți și cetățeni”(publicat in 12.06.2022) și ”Vai de steaua noastră! Pentru că DSP Teleorman se face că nu vede, a fost nevoie de intervenția prefectului pentru amplasarea de pubele în bâlci”(publicat in 13.06.2022) pe website-ul www.totalimpact.ro și preluate și pe platforma facebook, facem urmatoarele precizări:
– în materialul “Bâlciul din Alexandria devine focar de infecție! Nici un coș de gunoi pentru comercianți și cetățeni”, publicat în data de 12.06.2022 la adresa https://totalimpact.ro/2022/06/12/balciul-din-alexandria-devine-focar-de-infectie-nici-un-cos-de- gunoi-pentru-comercianti-si-cetateni-video/? fbclid=IwAR3OesiX0eWPv7toCO0QHAtXAerfVnoWmWFEciRthN9L81G2wUGLKkDl52A, considerăm că acesta conține afirmații făcute cu caracter de a induce în eroare opinia publică și a denigra organizatorul, menționându-le pe următoarele:
“(…), taxele mai mari decât în anii precedenți.” Informatia este falsă, tarifele pentru organizarea Bâlciului de Rusalii sunt aceleași încă din luna februarie a anului 2018.
“La o privire mai atentă, însă, observăm cu stupoare că în bâlci NU EXISTĂ COȘURI DE GUNOI.” Informația este falsă și acest lucru îl dovedește inclusiv Procesul Verbal de control al DSP din data de 12.06.2022.
“Aduc saci menajeri de acasă”. Informația este falsă, organizatorul a pus, ca și în alți ani, la dispoziția comercianților saci menajeri, lucru confirmat inclusiv în Procesul Verbal de control al DSP din data de 13.06.2022.
“Pentru că nu există organizare și locuri special amenajate pentru gunoi”. Informația este falsă și acest lucru îl dovedește inclusiv Procesul Verbal de control al DSP din data de 12.06.2022.
În susținerea celor de mai sus, putem să vă indicăm inclusiv într-una dintre fotografiile atașate publicării dumneavostră din facebook a materialului, acolo unde se pot observa pubele de gunoi. Link foto: https://www.facebook.com/photo/? fbid=451434903653883&set=pcb.451435746987132
Referitor la materialul “Vai de steaua noastră! Pentru că DSP Teleorman se face că nu vede, a fost nevoie de intervenția prefectului pentru amplasarea de pubele în bâlci”, publicat în data de 13.06.2022 la adresa https://totalimpact.ro/2022/06/13/vai-de-steaua-noastra-pentru-ca-dsp- teleorman-se-face-ca-nu-vede-a-fost-nevoie-de-interventia-prefectului-pentru-amplasarea-de- pubele-in-balci-foto/, facem următoarele precizări:
 în data de 12.06.2022, în jurul orelor 18:00 s-a desfășurat un prim control al echipei DSP pentru verificarea aspectelor semnalate în materialul dumneavostră. În urma întocmirii Procesului Verbal de constatare de către B. Petre și D. Ileana, cu privire la colectarea deșeurilor, au fost făcute următoarele mențiuni, ca aspecte care erau deja asigurate de organizator:
1) colectarea deșeurilor se face de către fiecare agent economic la sectorul alimentar, la sectorul mărfuri industriale și zona de agrement nu sunt amplasate coșuri de gunoi;
2) exista 8 europubele cu capacitate de 1,1 mc amplasate în diverse zone și platforma betonată pentru precolectarea secundară pentru strângerea și depozitarea provizorie a deșeurilor.
3) la sectorul alimentar fiecare agent economic are recipiente pentru colectare a deșeurilor și saci menajeri la stâlpii de susținere ai terasei.
Întelegem în urma materialul publicat și a conținutului Procesului Verbal să vă aducem la cunoștință următoarele: existau 8 europubele amplasate în locația de desfășurare a evenimentului în care vizitatorii puteau arunca deșeuri, exista platforma betonată pentru precolectare, existau recipiente de colectare puse la dispoziția marilor generatori de deșeuri (cei din zona de alimentație) și pe toată durata evenimentului am furnizat comercianților saci de plastic pentru colectarea deșeurilor rezultate în urma desfacerii ambalajelor și din alte surse.